Mykjåland har kyssesyke

- Lene er lei seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lene Mykjåland har pådratt seg kyssesyke og er ute av Norges tropp i fotball-VM.

Hun ble sendt til Beijing med foreldrene sine da Norge spilte semifinale i nabobyen Tianjin. Der ble diagnosen stilt.

- Lene ble sendt til Beijing for å ta blodprøver fordi vi mistenkte kyssesyke, og det er det hun har. Nå er hun under morens vinger og venter på å reise hjem, sier landslagslege Kristin Grefberg.

- Lene er lei seg, men hun har det ikke så verst nå. Hun er frisk nok til å reise så snart det blir ledig plass på fly, men kanskje må hun bli til mandag.

Mykjåland ble dårlig i pausen under Norges siste gruppekamp mot Ghana, da hun spilte fra start. Grefberg sier at det kan ha vært kyssesyken som meldte seg allerede da.

- Det er to muligheter. Enten var mageproblemene første sympton, eller så pådro hun seg et mageonde som satte ned immunforsvaret slik at hun ble mer utsatt for en virusinfeksjon som kyssesyke er.

Mykjåland ble isolert da hun fikk vondt i halsen, og i den norske troppen tas alltid forholdsregler som ikke å dele drikkeflasker.

Kyssesyke kan påvises bare gjennom blodprøver, men Grefberg begynte å mistenke at Mykjåland ikke bare hadde en halsinfeksjon.

UTE AV VM-TROPPEN: Lene Mykjåland har pådratt seg kyssesyken og er ute av spill i flere uker. Foto: SCANPIX
UTE AV VM-TROPPEN: Lene Mykjåland har pådratt seg kyssesyken og er ute av spill i flere uker. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hun følte seg kvalm i starten, så fikk hun vondt i halsen med hovne lymfeknuter, og da begynte jeg å tenke at det kunne være kyssesyke.

Legen sier det er vanskelig å si hvor lang tid Mykjåland vil være plaget av sykdommen, som kan arte seg ulikt fra person til person.

- Men det kommer nok til å ta en god del uker.

Det betyr at sesongen kan være over for uheldige Mykjåland, som i VM to innhopp og en startsjanse som ble ødelagt av sykdom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer