Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mykjålands store kveld

To mål da Røa ble cupmester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Røa - Asker 3-2

De mange tusen som valgte å tilbringe ettermiddagen på Bislett fikk god underholdning.

Røa og Asker leverte en festforestilling med fem mål og cupfinale-dramatikk på sitt beste. Og et fantastisk åpningskvarter sikret forhåndsfavorittene Røa et fortjent gull.

For første omgang var virkelig et fyrverkeri en cupfinale verdig.

Stor Mykjåland

40 sekunder var spilt da Lene Mykjåland ble nydelig hælet igjennom alene med keeper. Fra syv meter satte sørlandsjenta ballen enkelt i langhjørnet, og sørget dermed for at forhåndsfavoritten skaffet seg et glimrende utgangspunkt for cupgull.

Tolv minutter senere var det Røa-veteran Kristine Edner som doblet ledelsen. En corner ble svingt inn fra venstre, keeperen ble hardt presset, og Edner fikk pirket ballen i mål.

Minuttet seinere var Mykjåland frampå igjen. Slett Asker-forsvarsspill ga spissen en gylden mulighet, og kontant hamret hun ballen i nærmeste hjørnet.
Røa-spissen kronet dermed et fabelaktig første kvarter med sitt andre mål.

Men etter kampen valgte den blide spissen å ta selvkritikk!

FESTKAMP: Lene Mykjåland var kampens store spiller med sine to mål. Røa vant 3-2. Foto:Scanpix
FESTKAMP: Lene Mykjåland var kampens store spiller med sine to mål. Røa vant 3-2. Foto:Scanpix Vis mer

- Dette overgår alt

- Det er veldig gøy å score to mål, men utenom det så var det vel bare en midt-på-treet-kamp for min del, sa dagens helt ydmykt.

Som understreket at det var hennes største øyeblikk på fotballbanen.

- Dette overgår semifinalen med ganske mye ja, lo hun.

- Det er en utrolig følelse nå. Å spille for så mye folk, to mål og seier. Nei, dette er moro, avsluttet tomålsscoreren.

Asker-trener Eli Landsem slo på sin side fast at kampens femten første minutter ødela for utfordrerne.

- Jeg er utrolig dårlig til å tape, så dette er kjedelig. Men når vi får tre i ræva før det er spilt et kvarter så blir det tungt.

Antiklimaks

Asker-spiss Lisa Marie Woods tente nytt håp for de sort-hvite etter tyve minutter da hun reduserte på vakkert vis. Et langt innlegg ble headet ut i feltet og spissen klemte til på hel volley. Ballen føyk inn i hjørnet, og dermed var det igjen håp om cupgull for Asker.

image: Mykjålands store kveld

Andre omgang ble som forventet et antiklimaks etter den morsomme første omgangen.

Fortjent seier

Presisjonen og tempoet i angrepsspillet holdt ikke samme nivå, og mange gode muligheter ble skuslet bort for begge lag. Mange etterhvert slitne bein må nok ta noe av skylden for at overblikket og pasningskvaliteten falt betraktelig mot slutten.

Syv minutter før slutt tente allikevel Leni Larsen Kaurin nytt Asker-håp. Et litt heldig innlegg nådde midtbanespilleren, som alene med Røa-keeper Silje Vesterbekkmo klinket ballen opp i nærmeste hjørnet.

Men Røa red av stormen, og vant fortjent cupgull.

Mye takket være en sørlandsk gullfot og et åpningskvarter som feide Asker av banen.

Hele Norges coronakart