Myklebust ute av VM

Men diskoskasteren klarte målet sitt.

IKKE LANGT NOK: Gaute Myklebust var halvannen meter unna VM-finalen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
IKKE LANGT NOK: Gaute Myklebust var halvannen meter unna VM-finalen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Diskoskasteren Gaute Myklebust klarte målsettingen sin, men er likevel ute av VM. Han kastet bare 60,80 meter i sin kvalifiseringsgruppe. Det holdt til 10.-plass.

Han måtte ha kastet 64,50 meter for å ha gått direkte videre til finale, men finnen Frantz Kruger som var 12. og sistemann som gikk til finalen, kastet ikke lenger enn 62,29 meter.

Det burde vært innen rekkevidde for Myklebust som har 62,85 som årsbeste denne sesongen. nordmannen endte på 17.-plass totalt i diskoskvalifiseringen.

Myklebust deltok i VM for andre gang. Første gangen var i Helsingfors i 2005. Da ble han slått ut i kvalifiseringen med et kast på 60 meter blank. Målet var å slå den lengden. Det klarte Myklebust som ikke på noen måte var misfornøyd med kastingen sin.

- Kastingen min var OK den, og jeg klarte målsettingen min, men jeg skal ikke nekte for at jeg følte jeg hadde mye mer inne. Derfor burde diskosen gått en meter eller to lenger, sa Gaute Myklebust til NTB etter at kvalifiseringen og VM-innsatsen var over for hans del på Olympiastadion i Berlin tirsdag.

Han innledet med et brukbart og langt kast på rundt 62 meter, men tråkket over og fikk dødt.

Det tellende resultatet sitt fikk han opp i annen omgang, mens det tredje kastet var dødt i likhet med det første.

Frampå

- Jeg kom litt for mye frampå i rotasjonen i det første kastet. Dermed tippet jeg over kanten av kastringen, sa Myklebust. Han sa også at han ville litt for mye i det siste kastet.

- Det ble bare tull i det siste kastet. Jeg ville litt for mye, tok i for kraftig og ble litt for ivrig, sa Myklebust og sistekastet. Da landet diskosen på i underkant av 60 meter.

- Det er ingen tvil om at formen min er bra, så det er litt irriterende at jeg ikke klarte å kaste lenger, sa han.

Myklebust er inne i sin 11. sesong på topplanet i Norge. Han deltok i senior-NM første gang i 1998, og vant sitt første Nm-gull i diskos i 2005. Da var han også med i VM i Helsingfors, men ble slått ut i kvalifiseringen.

I Lillehammer-NM i år vant han sitt femte strake NM-gull i diskos, men nå teller han på knappene om han skal fortsette eller ikke.

Ikke optimalt

- Jeg jobber full tid som automatiseringsingeniør ved siden av idretten, så det er klart at satsingen min kan ikke bli veldig seriøs og optimal. Derfor vet jeg ikke noe om framtiden min akkurat nå. Jeg tar en sesong av gangen og gjør opp status etter at sesongen er over.

- Det er klart det hadde vært moro å få med seg EM i Barcelona neste sommer, men jeg kan ikke her og nå garantere at jeg kommer til å satse så seriøst at jeg kan bli med der. Likevel er vel sjansen for at dere får se meg i aksjon til neste år ganske stor, sa Myklebust før han forlot Olympiastadion.

- Kroppen bestemmer om jeg kommer til å gi meg eller ikke. Ryggen har skapt litt problemer for meg det siste året, så dette kan være slutten, sa Gaute Myklebust tirsdag formiddag.

Tyskeren Robert Harting kastet 66,81 meter og var lengst av alle i kvalifiseringen, og det var bare sju kastere som var over kvalifiseringsgrensen.

(NTB)

Gaute Myklebust i aksjon i diskoskvalifiseringen under VM i friidrett tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX