Myllylä-feiring i kveld

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): Finske Mika Myllylä (29) skal ikke legge seg tidlig for å lade opp til neste VM-konkurranse: - Du vinner ikke VM-gull hver dag. Nå må jeg feire, smiler den lykkelige tremils-vinneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Senest i går tidlig bestemte finsken seg for at han skulle gå dagens tremil. Myllylä har slitt med sykdom i flere måneder, og fryktet at formen ikke var god nok.

- Nå er jeg glad for at jeg bestemte meg for å gå. Suksessen i dag kom som en stor overraskelse for meg, sier 29-åringen.

Tungt

Rundt 20 kilometer følte Myllylä at han ikke kunne vinne, men etterhvert kom kreftene tilbake.

- Fra litt over 20 til 27 kilometer følte jeg meg sterk, og jeg fikk nok litt selvtillit ekstra, sier han og klemmer kona si - til pressefotografenes store glede.

Få kilometer før mål forstod finsken at gullet kom til å havne rundt halsen hans. Et godt stykke før mål fikk han også det finske flagget med seg over målstreken.

- En fantastisk dag, smiler Myllylä.

Vil ha sol

Nå ønsker finsken å kapre nok en VM-medalje i Ramsau. Men da vil den svært så snøglade finsken ha godt vær.

- Jeg liker jo forholdene sånn som de var i dag, men jeg håper også å vinne en medalje i godt vær. I neste konkurranse før vi håpe på sol og minus én grad, flirer finnen.

Om det er noen fordel for ham, skal være usagt. Hittil i sin karriere har nemlig Myllylä gått sine beste løp i tett snødriv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer