Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Myllylä innrømmer epo-bruk

Men ikke hvor han fikk det fra.

BLE TATT: Mika Myllylä ble som en av seks finner tatt for bruk av stoffet hemohes under ski-VM på hjemmebane i 2003. Stoffets nytteverdi var først og fremst å skjule epo. Men først nå innrømmer finnen at han fikk epo injisert i blodet under karrieren. Foto: Ole C. H. Thomassen
BLE TATT: Mika Myllylä ble som en av seks finner tatt for bruk av stoffet hemohes under ski-VM på hjemmebane i 2003. Stoffets nytteverdi var først og fremst å skjule epo. Men først nå innrømmer finnen at han fikk epo injisert i blodet under karrieren. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den tidligere finske langrennsløperen Mika Myllylä innrømmer i et politiavhør at han har brukt dopingmiddelet epo.

- Jeg har personlig fått epohormon intravenøst, men jeg vil ikke ta stilling til hvem som har gitt meg middelet, sier Myllylä ifølge svenskspråklige Hufvudstatsbladet.

Myllylä ble avhørt som vitne, og ikke mistenkt. Han ønsket imidlertid ikke å avsløre detaljer rundt dopingbruket sitt.

- Det skjedde under karrieren min, uten nærmere presisering.

- Hvem visste om epo-bruken?

- Det kan jeg ikke ta stilling til. Om noen vet det, så kan de fortelle det selv, sier Myllylä i avhøret.

Mika Myllylä var en av seks finske utøvere som ble tatt for bruk av stoffet hemohes under VM på hjemmebane i Lahti i 2001.

Hemohes ble brukt for å skjule epo, og det ble ikke bevist at de hadde brukt epo.

- Det som Myllylä nå forteller, bekrefter at vi gjorde riktig i 2001. Det stoffet som vi da avslørte, hemohes, kan brukes til å skjule epo-bruk, sier Inggard Lereim, medisinsk ansvarlig for nordiske grener i FIS, til VG.

Myllylä beklaget «det inntrufne» allerede i 2003, men har ikke konkret innrømmet at det dreide som om epo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!