Myllylä ut av gullkampen

LAHTI (Dagbladet.no): Mika Myllylä fikk feber på nytt i går og venter til i morgen før han bestemmer seg for å starte 15 km.

Den finske langrennsløperen er regjerende mester på distansen. På en pressekonferanse i dag fortalte han åpent om sykdommen han sliter med før VM starter i morgen.

Ekstraplassen han fikk som vinner i Ramsau gjør at han kan vente helt fram til i morgen formiddag før han bestemmer seg om han tør ta sjansen på start.

For etter en lett trening i går ettermiddag skjøt feberen fart igjen. I ettermiddag vil han prøve på nytt, og i morgen tar han avgjørelsen sammen med det finske legeteamet.

- Jeg vil ikke risikere resten av VM og helsa på dette, sier Myllylä.

Uansett påstår finnen at han ikke er blant gullkandidatene på grunn av bakterieinfeksjonen han har slitt med siden søndag. Han går på antibiotika og føler seg sliten og skjelven i musklene.

For Norge - med Thomas Alsgaard, Odd-Bjørn Hjelmeset, Frode Estil og Anders Aukland på startstreken - kan finnens problemer være godt nytt.

- Hvis jeg starter i morgen vet jeg at medaljesjansene er dårlige. Men sånn blir det når jeg har vært syk, sier Myllylä.