Myndighetene i Tyskland erklærte Lothar Matthäus død

- Makan til frekkhet.

 I LIVE: Lothar Matthaus ble erklært død av tyske myndigheter. Men fotballegenden lever i beste velgående. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Scanpix
I LIVE: Lothar Matthaus ble erklært død av tyske myndigheter. Men fotballegenden lever i beste velgående. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB ScanpixVis mer

Den tyske avisen Bild spurte torsdag hvem som hadde erklært den tidligere tyske fotballstjernen Lothar Matthäus (52) død.

Lothar Matthäus lever i beste velgående og dukker like ofte opp på tyske TV-skjermer, som Jan-Åge Fjørtoft gjør i Norge.

Bild viser til et brev hvor det gikk fram at Matthäus var død. Et stempel på brevet, som er sendt ut fra tingretten i München stadfestet den sjokkerende nyheten.

- Maken til frekkhet. Alle kan se at jeg er i live, enten det er på TV eller på fotballbanen, sier Matthäus ifølge TV 2.

Årsaken til misforståelsen var et brev fra departementet for familiesaker i München, hvor hans ekskone Liliana krevde ham for 35.000 euro. Matthäus har aldri vært lett å få tak, og etter flere uker kom brevet i retur stemplet «Tot» - «død».

Selv er ikke den tidligere fotballstjernen spesielt forundret over at han aldri fikk brevet. Han står nemlig ikke oppført med noen adresse i Tyskland. Det store spørsmålet man nå stiller seg er hvem som stemplet brevet.

Etter fotballkarrieren fra 1979 til 2000, som toppet seg med VM-gull som tysk landslagskaptein i 1990, har Matthäus også vært trener i fem forskjellige klubber og vært landslagssjef for Ungarn (2003-05) og Bulgaria (2010-11).

I dag er han å se som fotballekspert i en tysk TV-kanal.

(NTB)