SPILLER MED SMERTER: Bjarte Myrhol forteller at han sliter med en vond fot og at han har spilt kamper med store smerter i håndball-VM. Han er likevel ikke usikker på fortsettelsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SPILLER MED SMERTER: Bjarte Myrhol forteller at han sliter med en vond fot og at han har spilt kamper med store smerter i håndball-VM. Han er likevel ikke usikker på fortsettelsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Bjarte Myrhol med liktorn under foten:

Myrhol: - Ekstremt vondt

Sliter med sår under foten før VM-dramaet skal avgjøres.

HERNING (Dagbladet): - Som å tråkke på en tegnestift gang på gang i 60 minutter.

Slik beskriver håndballandslagets lege Thomas Torgalsen problemene som har rammet Bjarte Myrhol (36) i VM.

Lagkapteinen kjemper for å komme tilbake i toppform i håndball-VM. Myrhol har nemlig gjort et lite inngrep under foten for å bli kvitt problemene med en liktorn.

Myrhol slet med å gå etter både Egypt-kampen søndag og Sverige-kampen i går.

Og han innrømmer at situasjonen ikke er optimal.

På spørsmål fra Dagbladet om tilstanden, svarer Myrhol humoristisk:

- Beinet henger i alle fall der fortsatt, sier Myrhol og ler.

- Vondt?

- Det er litt merkelig å sitte her i et VM og snakke om et sår under foten. Det pleier ikke være slike skader som plager meg. Det er store smerter og såret hovner opp når jeg spiller. Det er ikke farlig, men det er vondt. Det er som et stikk hver gang jeg tråkker, sier Myrhol.

- Du er med videre i VM?

- Ja. Det vil overraske meg veldig dersom jeg må ut. Vi hadde to kamper på to dager (søndag og mandag), så jeg fikk ikke ro. Det var ekstremt vondt etter Egypt (søndag), og litt mindre vondt i natt. Jeg håper en frikveld kan få såret til å roe seg.

- Når oppsto problemene?

- Jeg merket det etter kampen mot Danmark (torsdag). Vi skar bort litt under foten før Danmark-kampen. Det hjalp mye. Så blusset det opp under kampen. Derfor gjorde vi samme øvelse med å skjære bort det samme i dag, sier Myrhol.

Myrhol oppsøkte en fotterapeut både mandag og tirsdag. Der ble hard hud fjernet med en skalpell.

Strekspilleren har fått plassert filt rundt problemområdet for å avlaste. Dette går når spillerne har fri, men ikke i kamp.

- Da sklir filten bare bort etter ett løp. Derfor gjør det ekstra vondt i kamp, sier lege Thomas Torgalsen

- Er det fare for videre spill?

- Nei. Det vil jeg ikke si. Dette er et smerteproblem, og da går det som regel bra

36-åringen haltet gjennom pressesonen etter Sverige-kampen mandag kveld. Veteranen hadde tydelig smerter.

Landslagssjef Christian Berge føler seg sikker på at veteranen er med videre i VM. Han roser mentaliteten til kapteinen.

- Bjarte er med videre. Han har en vilje av stål. Han vil spille hvert minutt. Han er profesjonell.

Liktorn heter Clavus på det medisinske fagspråket, og er fortykket hud som stikker inn i foten, ifølge Lommelegen.no. Hver gang du tråkker på foten kan du få nålestikk-liknende smerter, siden denne spissen presses inn i huden. Problemene kan oppstå på grunn av fottøyet - og et trykk på samme sted i fotsålen.