Myrhol-grep hylles: - Typisk Bjarte

Bjarte Myrhol må følge EM fra sofaen. Lagkameratene lovpriser hans nye initiativ.

INSTAGRAM: Bjarte Myrhol har nylig skaffet seg Instagram, og i sin første post forklarer han hvorfor. Video: Rødt Kort. Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Mange ble bekymret da Bjarte Myrhol måtte melde forfall til håndball-EM. Linjespilleren har lenge vært blant Norges beste spillere, men så langt har mesterskapet gått knirkefritt for håndballherrene.

Med seier mot både Bosnia og Frankrike er de videre til hovedrunden, og i sosiale medier deler de flittig både jubelbilder og detaljer fra innsida av troppen.

Det vakte imidlertid litt oppsikt da lagets eldstemann, Myrhol, laget profil på Instagram i forkant av mesterskapet. Og 37-åringens uvante grep hylles av lagkameratene.

Noen av de norske spillerne er aktive på andre sosiale medium også:

GOD STEMNING: De norske håndballgutta er ikke i tvil om hvem som har mest sjans på damene. Video: Rødt Kort. Vis mer

Gir bort alt

Større aktivitet i sosiale medier har blitt et slags nyttårsforsett for Myrhol, men det ligger en større motivasjon enn «likes» og oppmerksomhet bak hans nye Instagram-konto.

Håndballspilleren forteller at både fans, sponsorer og lagkamerater har klaget på hans manglende aktivitet på sosiale medier.

«Det er rett og slett fordi jeg liker ikke sosiale medier... Nå har jeg funnet motivasjon til å bruke sosiale medier - noe som forhåpentligvis kan gjøre alle fornøyd. Frem til jeg stopper håndballkarrieren vil 100%(!) av alt jeg tjener på min Instagram-konto, dvs. reklame og liknende oppslag, gå til veldedige formål», skriver han.

Den første organisasjon som får glede av Myrhols veldedighet er Dråpen i havet, en organisasjon som hjelper mennesker på flukt fra krig og forfølgelse. En rekke idrettsutøvere tjener godt på sponsing i sosiale medier, men ingen er like sjenerøse som håndballstjerna.

View this post on Instagram

Hei På nyttårsaften sitter “alle” med nyttårsforsetter. I noen tilfeller er det små justeringer som skal forbedre hverdagen litt, andre gjør endringer som fører til at planeten blir en bedre plass å bo på. Mangfoldet som bidrar til felleskapet er enormt! Jeg har i mange år ønsket å gjøre mer for omverdenen, men har aldri fått ut finger´n ordentlig. Stort sett er det tidsbruk som har blitt min (dårlige!) unnskyldning. Jeg er i en situasjon der livet mitt er utrolig bra! Familien har det godt, jeg er stort sett frisk 🤒, og økonomien er god. Jeg er rett og slett et lykkelig menneske! Sånn er det dessverre ikke alle som har det. Fans, sponsorer, klubb- og landslag mener jeg har én stor mangel som idrettsutøver i 2020 – jeg er elendig i sosiale medier. 😂 Det er rett og slett fordi jeg liker ikke sosiale medier... Nå har jeg funnet motivasjon til å bruke sosiale medier – noe som forhåpentligvis kan gjøre alle fornøyd. Frem til jeg stopper håndballkarrieren vil 100%(!) av alt jeg tjener på min Instagramkonto, dvs. reklame og lignende oppslag, gå til veldedige formål. Profilen vil fungere som en vanlig sportsprofil, ta kontakt ved å sende pm eller e-post til bjarte@bjartemyrhol.com om du ønsker å bidra. Først ut på lista mi er Trude Jacobsen, som har ofret veldig mye for å hjelpe noen av de mest sårbare menneskene i verden, nemlig flyktninger. Hun driver @drapenihavet. Les mer om prosjektet her: www.drapenihavet.no Ønsker alle et fantastisk 2020! Mvh Bjarte med familie #drapenihavet @handballandslagene @skjernhaandboldofficiel @drapenihavet

A post shared by Bjarte Myrhol (@bjartemyrhol) on

Hylles

- Han er ikke den mest tekniske av seg akkurat, så jeg ble faktisk litt overrasket over at han kom seg inn. Men det var på tide, smiler Harald Reinkind om Myrhols nye Instagram-konto.

Tysklandsproffen er imidlertid ikke overrasket over måten Myrhol velger å bruke sin posisjon til å gjøre noe godt for andre.

- Det er typisk Bjarte og i hans ånd. Han bryr seg veldig mye om de rundt seg, og selv om han har vondt i kropp og sjel viser han ikke det utad. Det er et fantastisk initiativ av ham, skryter Reinkind.

Årsaken til at Myrhol ikke er med til EM er en operasjon i tarmen. Landslagsspilleren måtte fjerne 25 centimeter av tarmen 2. januar, og kommer heller ikke til å være til stede som tilskuer under mesterskapet.

Christian O'Sullivan mener også det er typisk Myrhol å donere bort sponsorpenger til andre. Han mener samtidig at 37-åringen har hatt en fornuftig innstilling til sosiale medier.

- Han har ikke vært mye på sosiale medier, men han er ikke så gammel at han ikke vet hva det er. Han har fått med seg hva vi holder på med, men jeg tror han har vært flink til å disponere kreftene sine under mesterskap, og brukt krefter på det han kan gjøre noe med og det han har tid til. Hvis han føler at sosiale medier tar for mye tid under mesterskap, er det vel lurt at han har startet med det nå, sier O'Sullivan om den hjemmesittende lagkameraten.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Bjarte Myrhol.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer