Myrhol herjet da Norge slo Slovakia

Scoret sju ganger.

IKKE SÅ LIGGENDE: Bjarte Myrhol var Norges beste spiller i seieren over Slovakia. Dette bildet er fra EM tidligere i år.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
IKKE SÅ LIGGENDE: Bjarte Myrhol var Norges beste spiller i seieren over Slovakia. Dette bildet er fra EM tidligere i år. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Bjarte Myrhol strålte med sju fulltreffere. Han var Norges klart beste spiller da de norske håndballherrene slo Slovakia 34-27 i Bodø torsdag.

Det norske laget fikk en fin start på firenasjonersturneringen, og nå ser både spillere og trenere fram til fortsettelsen mot Portugal fredag.

Ved siden av Myrhol gjorde også Kristian Kjelling en god kamp. Han er tilbake for fullt etter at han mistet EM i Serbia tidligere i år på grunn av skade. Bakerst hadde Ole Erevik en rekke gode redninger, og alt i alt må de norske spillerne være fornøyde med åpningskampen i turneringen.

Det tok litt tid før de norske spillerne kom skikkelig i gang. Slovakene hang lenge godt med i kampen, og det var først like før pausesignalet gikk at de norske spillerne hadde skaffet seg en tomålsledelse. Det sto 17-15 til pause.

Alle på banen Norge tok et helt annet grep om kampen etter pause. Luken til Slovakia ble gradvis større. Landslagssjef Robert Hedin passet også på å la alle spillerne få vise seg fram på banen.

Selv om det var mange bytter i det norske laget, hjalp ikke det Slovakia, men flere av de norske spillerne fikk vist seg fint fram.

Espen Lie Hansen viste fram skuddarmen sin, og Christian Spanne løp inn kontringer på høyre side.

Fornøyd - Vi forsøkte 6-0 i forsvar i noen ulike kombinasjoner, og det satt bra, sa landslagstrener Zeljko Tomac, som ga beskjed om at han var rimelig fornøyd med kampen.

- Alle fikk spille, og det var godt å se at samtlige viser stigende form. Nå er målet vårt å fortsette i det samme sporet de neste to kampene også, fortsatte treneren.

Russland møter Slovakia fredag, mens Portugal blir motstander for Norge i denne turneringen som avsluttes lørdag.

(NTB)