PROFILER: Bjarte Myrhol (t.v.) ble egentlig utvist av dommerne. Da tok Magnus Gullerud ansvar og sa at han var synderen. Det fikk dommerne til å endre beslutning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PROFILER: Bjarte Myrhol (t.v.) ble egentlig utvist av dommerne. Da tok Magnus Gullerud ansvar og sa at han var synderen. Det fikk dommerne til å endre beslutning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Myrhol roser gesten etter dommerfeil

Magnus Gullerud påtok seg skylda da Bjarte Myrhol fikk feilaktig tominutter.

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Norges håndballherrer viste at formen er intakt med seier mot Island i oppkjøringskampen til VM som starter om ei uke.

- Det var en fin kamp og god opplevelse foran nesten 5000 personer. Jeg har ikke spilt en skikkelig kamp på tre måneder, sier Bjarte Myrhol til Dagbladet etter en trøblete vinter med skader.

Flere norske spillere sto fram i kampen i Oslo Spektrum. Sander Sagosen var suveren i angrep - og bakover var linjespillerne Bjarte Myrhol og Magnus Gullerud solide i midtforsvaret.

Tok skylda

I 2. omgang oppsto en litt spesiell situasjon der både Myrhol og Gullerud var involvert.

GODE: Sander Sagosen og Magnus Gullerud. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GODE: Sander Sagosen og Magnus Gullerud. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Dommerparet fra Makedonia dømte to minutters utvisning til Norge, og pekte mot Myrhol for å signalisere at han måtte forlate banen. I stedet rakte Gullerud opp hånda og viste at det var han som var den egentlige synderen.

Dommerne tok protestene til følge, endret avgjørelse, og ga utvisningen til Gullerud.

- En fin gest av Gullerud, sier Myrhol til Dagbladet.

Gullerud selv beskriver situasjonen slik:

- Jeg traff ham (islendingen) i haken. Jeg skjønte at det var det dommerne dømte for, og da var det riktig å si ifra. Det er fint at dommerne endrer avgjørelse. Det er ikke alltid det skjer. Fair play er viktig, sier Gullerud.

Norge møter Nederland og Brasil i de to siste kampene før VM-start neste lørdag. Opplevelsen mot Island var positiv for de norske spillerne.

- Det var veldig positivt. Vi vet vi kan enda bedre, men vi gjør en god kamp, sier Myrhol.

Gullerud mener laget skal kjempe om medaljer i VM.

- Vi skal gjenskape følelsen fra VM for to år siden. Vi skal ikke ta noe på forskudd, men vi har en fin gruppe, der alt trolig avgjøres i siste kamp mot Danmark. Jeg føler vi kan gå hele veien, sier Tyskland-proffen fra Skarnes.

Snart VM

Norge VM-åpner mot Tunisia fredag 11. januar. Deretter følger Saudi-Arabia, Østerrike, Chile og Danmark i gruppespillet i danske Herning.

De tre beste fra gruppa går videre til hovedrunden, der lagene fra gruppe C (Norges gruppe) og D møtes. I gruppe D spiller Sverige, Ungarn, Qatar, Egypt, Argentina og Angola. Dersom Norge kommer til hovedrunden, spilles også disse kampene i Herning.

De to beste fra hovedrunden er klare for semifinale i Hamburg 25. januar. Finalen og bronsefinalen spilles i Herning 27. januar.

Fakta:

Norge – Island 31-25 (16-14)

Oslo Spektrum

4534 tilskuere

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen – Lasse Balstad, Sander Sagosen 8, Bjarte Myrhol 5, Henrik Jakobsen, Magnus Fredriksen 2, Hermann Vildalen, Magnus Jøndal 3, Magnus Gullerud, Eivind Tangen 3, Kevin Gulliksen 3, Alexander Blonz, Magnus Abelvik Rød 4, Espen Lie Hansen 3.

Toppscorer Island: Gisli Torgeir Kristjansson og Olafur Andres Gudmundsson 4

Utvisninger: Norge 3 x 2 min., Island 3 x 2 min.

Dommere: Gjorgji Nachevski og Nikolov Slave, Makedonia.

Norge møter Nederland lørdag og Brasil søndag.