Myrhol var i sitt livs form - ble skadd

Åtte dager til EM.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Bjarte Håkon Myrhol spilte en strålende kamp mot Danmark for en halv uke siden. Han bidro til å sende sjokkbølger gjennom danskene, da Norge utklasset bronsevinnerne fra VM.

Kampen lovet veldig godt for Tyskland-proffen, som gikk et veldig lyst EM i møte.

Men under gårsdagens trening i Drammenshallen pådro strekspilleren seg en smell - og nå får han neppe med seg de siste oppkjøringskampene før hjemmemesterskapet.

- Bjarte var i sitt livs form, og nå er han plutselig ute. Dette viser hvor viktig det er å ha god dekning på alle plasser. Ting skjer fort, sier landslagssjef Gunnar Pettersen.

Ryggen på plass igjen

Heldigvis er ikke EM i fare for oslogutten, men det er aldri gunstig å gå glipp av de siste kampene før et mesterskap.

- Det er litt tidlig å si hvor alvorlig dette er, for jeg har akkurat vært hos kiropraktoren og knekt på plass ryggen, sier Myrhol til Dagbladet.no.

Slik forklarer han det som skjedde under treningen i går:

Myrhol var i sitt livs form - ble skadd

- Jeg kontret, hoppet inn i feltet og skjøt. Jeg landet på beina, så det var ikke snakk om noe fall. Men likevel var det et eller annet som gikk galt i ryggen, sier han.

EM-åpningen mot Danmark er åtte dager unna. Hvis den kampen hadde blitt spilt i morgen, kunne ikke Myrhol spilt.

Har trent godt

Forhåpentligvis går opptreningen etter planen, og da vil han være spilleklar i neste uke. Norge har bra dekning på streken i Frank Løke og Johnny Jenssen også, men en Myrhol i kjempeslag er viktig for troppen.

Etter en veldig bra sesong i Nordhorn gleder han seg stort til EM på hjemmebane.

- Jeg har trent godt i hele høst, og EM har vært gulrota som har vært en ekstra motivasjonsfaktor, sier troppens kondisjonsmester.

Da landslagsgutta ble testet i Tunisia var det nemlig Myrhol som hadde best kondisjon.

- Jeg scorer dårlig på andre tester, så det er nok den eneste konkurransen jeg kan vinne. Jeg har nok utholdne muskler, sier han til Dagbladet.no.

MISTER FINPUSSEN: Bjarte Myrhol er skadd, og mister de siste dagene av EM-oppkjøringen. Men til selve sluttspillet vil strekspilleren etter all sannsynlighet være klar. Foto: Scanpix
MISTER FINPUSSEN: Bjarte Myrhol er skadd, og mister de siste dagene av EM-oppkjøringen. Men til selve sluttspillet vil strekspilleren etter all sannsynlighet være klar. Foto: Scanpix Vis mer

Muskler som kan bli svært viktige for Norge i EM.