Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Myrhols drømmeuke fortsetter: - Det er ingen som har fortjent dette mer

Cupgull til Myrhol og Skjern.

CUPGULL: For Bjarte Myrhol   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
CUPGULL: For Bjarte Myrhol Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Norges landslagskaptein Bjarte Myrhol og hans Skjern ble dansk cupmester i håndball etter å ha vunnet 27-20 over Bjerringbro-Silkeborg i finalen søndag.

Myrhol og Skjern slo Sander Sagosen og Aalborg 32-23 i lørdagens semifinale, og skulle dermed spille finale mot Bjerringbro-Silkeborg søndag.

Skjern tok tidlig kommandoen i Aalborg, og ledet 13-7 til pause. Lagets norske strekspiller satte inn sitt fjerde mål fra linja til 22-17 til Skjern etter 51 minutter.

Bjerringbro-Silkeborg yppet seg og var tre mål bak, men svenske Markus Olsson ga Skjern en befriende femmålsledelse med fem minutter igjen på klokka.

Vegg i mål

Bjerringbro-Silkeborg tok timeout for å gjøre et siste tappert forsøk på å hente inn igjen ledelsen, men Skjern-keeper Tibor Ivanisevic tok det motstanderne kom med.

- Han har spilt en stor kamp og har virkelig vært med på å redde inn dette gullet for Skjern, sa TV 2s kommentator Harald Bredeli.

Myrhol begynte å feire gullet allerede i nest siste angrep da han plukket et innspill og satte i gang en kontring. Skjern vant til slutt 27-20.

Tredje gullet

- For en hedersmann. Nå fikk han VM-sølv forrige søndag og blir dansk cupmester denne søndagen, sa Bredeli.

- Det er ingen som har fortjent dette mer enn ham, sa TV 2-ekspert Bent Svele.

Skjern tok sitt tredje cupgull. Det forrige kom i 2014. Bjerringbro-Silkeborg var i sin fjerde finale, men gikk på sitt fjerde tap.

Seieren til Skjern betyr også at Myrhol og co. er sikret plass i neste sesongs EHF-cup.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling