Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM:

Myrhols gladmelding etter VM-bragden: - Jeg fortsetter på landslaget

- Gutta skal ikke få sånne opplevelser uten meg.

FORTSETTER PÅ LANDSLAGET: Etter VM-sølvet skuler Bjarte Myrhol mot OL i Tokyo 2020. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORTSETTER PÅ LANDSLAGET: Etter VM-sølvet skuler Bjarte Myrhol mot OL i Tokyo 2020. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

PARIS (Dagbladet): Håndballherrene reiser hjem etter et fantastisk VM i dag og de norske spillerne overrasket de aller fleste med å spille seg fram til en finale og ta sølvet bak suverene Frankrike.

Landslagskaptein og bauta Bjarte Myrhol (34) sto fram som en av Norges beste og mest solide spillere i VM.

Han ga motspillere juling i forsvar - og bidro gode offensivt fra første kamp og helt til semifinalen i går kveld.

Og Myrhol har en gladmelding til håndballfansen.

- Jeg har ingen planer om å gi meg. Jeg skal ikke la gutta få sånne opplevelser som i VM uten meg, sier Myrhol til Dagbladet med et glis.

- Tenker du allerede mot OL i 2020?

- Det er langt fram i tid, men så lenge kroppen er som den er nå, så ser jeg ingen grunn til å ikke være med så lenge, sier strekspilleren.

Myrhol sto fram som Norges store leder i årets VM. Han sto fram da franske stjerner bød opp til bråk i gruppespillet - og han leverte scoringer jevnlig på banen.

Ti minutter etter finaletapet i går var mye av skuffelsen glemt.

- Vi gikk inn i garderoben nå der vi hadde 10 minutter med depping. Så fikk vi den fine, tunge medaljen rundt halsen og da er mye glemt, sier Myrhol.

- Hvordan har VM vært?

- Vi har vist fram den gode kontringshåndballen vi har gjort gjennom hele mesterskapet. Vi ryster Frankrike i 1. omgang i VM-finalen. Det kan du se på kroppsspråket til spillerne. Men så ser du hvor nådeløst vi blir straffet for feil. Vi ble for slitne, sier Myrhol.

- Hvordan har VM vært for deg personlig?

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Opplevelsen med semifinalen (mot Kroatia) var så utrolig deilig. Den kommer jeg aldri til å glemme.

Myrhol debuterte på landslaget i 2002.

Og han er langt fra ferdig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling