Myrvold beklager oppførselen sin

Skal ha oppsøkt klubbdirektøren hjemme i går.

LØSLATT: Ishockeyspiller Anders Myrvold ble pågrepet for trusler mot Stavanger Oilers-ledelsen etter at han fikk sparken i klubben i går. Nå er han løslatt, men trusselsiktelsen står ved lag. Myrvold beklager nå oppførselen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
LØSLATT: Ishockeyspiller Anders Myrvold ble pågrepet for trusler mot Stavanger Oilers-ledelsen etter at han fikk sparken i klubben i går. Nå er han løslatt, men trusselsiktelsen står ved lag. Myrvold beklager nå oppførselen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Anders Myrvold ble i formiddag løslatt fra arresten etter en natt i politiets varetekt.

Politiet opprettholder imidlertid siktelsen mot ham, og gir ham besøkelsesforbud mot en av de to som anmeldte ham for trusler.

Stavanger Oilers' klubbdirektør Pål Higson skal være den som besøkelsesforbudet gjelder. I tillegg skal den andre fornærmede være gründer Tore Christiansen.

- Etter politiets mening er besøksforbudet tilstrekkelig for å hindre gjentakelse. Det er heller ikke lenger fare for bevisforspillelse. Derfor er Myrvold løslatt, men politiet opprettholder siktelsen mot ham, sier politiadvokat Jørgen Berner Torstensen til Stavanger Aftenblad.

Nå beklager Myrvold oppførselen sin, og aksepterer oppsigelsen i Stavanger Oilers.

«Dette har vært en lang prosess, og jeg har vært sterkt uenig i avgjørelsen til Oilers-ledelsen, men respekterer nå denne!! Jeg beklager på det sterkeste min oppførsel til alle involverte og lover at jeg kommer sterkt tilbake på banen!» skriver han i en sms til lokalavisa.

Skal ha oppsøkt klubbdirektøren
Myrvold er siktet for trusler etter straffelovens paragraf 227. Denne paragrafen har en strafferamme på tre års fengsel og trusselen må være av en slik karakter at den er skikket til å fremkalle alvorlig frykt.

De to lederne i Oilers anmeldte ishockeystjernen for trusler, etter at han ble oppsagt i klubben i går

Særlig opplevde Pål Higson saken som vanskelig og truende ettersom Myrvold ifølge lokalavisa oppsøkte ham hjemme. Christiansen skal ha blitt truet på telefon.

Politiet ønsker ikke å gå inn på innholdet i truslene Myrvold skal ha framstilt mot Stavanger Oilers-ledelsen. Politiet har samtidig  beslaglagt Myrvolds mobiltelefon.

Før Myrvold slapp fri fra fengselet ble det tatt utvidede blodprøver av ham for å sjekke om han var eller hadde vært påvirket av eventuelle rusmidler.

Klubbløs og landslaget i fare
Myrvold ble oppsagt av ishockeyklubben i går etter det som ble kalt «manglende oppfyllelse av enkelte vilkår i kontrakten».

- Jeg bekrefter at jeg har fått oppsigelse fra Oilers etter ett år i klubben. Dette etter å ha kommet i konflikt med klubben på ulike punkter. Jeg er ikke enig i begrunnelsen av oppsigelsen, og må nå tenke på hva jeg gjør, skrev Myrvold i en tekstmelding til Rogalands Avis i går, noe før han ble arrestert.

Nå har han altså snudd med tanke på oppsigelsen, men ishockeyframtida er uviss.

Myrvold står nå uten klubbtilhørighet, og det virker ikke som om andre norske klubber er særlig innstilte på å åpne dørene for ham, skriver NTB.

Det kan bety at han også får problemer med tanke på landslaget som skal spille i OL-turneringen i Vancouver til vinteren. Det er første gangen siden Lillehammer-OL i 1994 at det norske laget er kvalifisert for en OL-turnering, og Myrvold var tiltenkt en sentral plass på laget.

Landslagstrener Roy Johansen har tidligere bedt om en redegjørelse fra ledelsen i Stavanger Oilers rundt saken.