Myrvold dobler lønna

Anders Myrvold fikk skryt etter Detroit-debuten i natt. Og ekstra penger på kontoen.

(Dagbladet.no): 28-åringen debuterte for sin fjerde NHL-klubb da han spilte drøyt 11 minutter for Detroit Red Wings i seieren mot Calgary i natt.

Dagbladet.no snakket i formiddag med en overtrøtt, sliten og glad lørenskoggutt, som nettopp har flydd med laget tilbake fra Canada til USA.

- Jeg er kjempefornøyd med kampen, jeg følte jeg klarte meg brukbart. Det var ingen store problemer med å være med på dette nivået, sier Myrvold til Dagbladet.no.

Følelsen bekreftes at trenerteamet i toppklubben.

- De var fornøyde med meg. Det er utrolig morsomt, sier den tidligere Furuset-backen som ble hentet opp fra farmerlaget Grand Rapids onsdag kveld.

Myrvolds sjanse kom på grunn av stjernebackens Chris Chelios skulderskade. Fortsatt er det uklart hvor lenge Chelios er ute.

- Chelios har ennå ikke tatt røntgen, vi får nesten håpe han er skadd en stund. Jeg er spent på hva som skjer.

I mellomtida kan nordmannen glede seg over et aldri så lite lønnshopp.

- Jeg får automatisk bonus for spill i NHL. Med alt ekstra blir det nok en dobling, sier Myrvold.

Som kanskje uansett må en snartur innom farmerlaget igjen lørdag. Da spiller Rapids en viktig finale. Natt til mandag håper Myrvold han er tilbake for Red Wings mot Philadelpia Flyers.

Han trøster seg med at han garantert blir lagt merke til, selv om det kan bli få kamper for NHL-laget.

- Det er veldig morsomt å få sjansen. Detroit er et av verdens beste lag, og det kan være andre som ser på meg, sier Myrvold.

Siden flyttingen til USA og Colorado Avalanche i 1996 har Myrvold også være innom Boston Bruins, New York Islanders - og deres respektive farmerlag.

- Jeg har vært med på dette før, og setter mer pris på det nå, sier han.

HÅPER PÅ NY KAMP:</B> Anders Myrvold kom til Detroit i september, men debuterte først i går. Nå håper han på tillit i flere kamper.