Myrvold fikk sparken i Stavanger Oilers

- En personalsak.

FERDIG I OILERS: Anders Myrvold, som nylig deltok i VM for Norge, har blitt oppsagt av sin klubb Stavanger Oilers.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FERDIG I OILERS: Anders Myrvold, som nylig deltok i VM for Norge, har blitt oppsagt av sin klubb Stavanger Oilers. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Den norske landslagsspilleren i ishockey, Anders Myrvold, har fått sparken i Stavanger Oilers, skriver Rogalands Avis i dag.

- For ett år siden skrev Stavanger Oilers en omfattende treårsavtale med Anders Myrvold. Denne avtalen er nå avsluttet, med bakgrunn i manglende oppfyllelse av enkelte vilkår. For øvrig anser klubben dette som en personalsak, og vi vil derfor ikke gi ytterligere kommentarer, sier styreleder i Oilers, Tore Christiansen til avisa.

Myrvold signerte for Stavanger-klubben i fjor sommer, og klubben uttalte den gang at de ønsket å bygge framtidens Oilers-lag rundt backen.

Ifølge Rogalands Avis er også Myrvolds jobb i Solution, et selskap styreleder Tore Christiansen er medeier i, avsluttet med oppsigelsen i Oilers.

Bekrefter oppsigelsen
Myrvolds advokat Øystein Storrvik, bekrefter at hans klient har mottatt en oppsigelse.

- Jeg har snakket med Myrvold i dag, og det stemmer at han er oppsagt. Men foreløpig ønsker vi ikke å kommentere noe mer rundt dette, sier Storrvik til Dagbladet.

Rogalands Avis spekulerer på at det er et tilbakefall til misbruk av rusmidler som er årsaken til oppsigelsen. Oilers skal ha bedt Myrvold avlegge en narkotikatest i form av en hårprøve for å bevise sin uskyld. Dette skal 33-åringen ha nektet å gjøre. Lokalavisa henviser til flere anonyme kilder.

- Vi er nødt til å få litt bedre oversikt før vi sier noe mer om dette. Vi skal snakke med Myrvold igjen senere i formiddag, sier advokat Øystein Storrvik.

Treneren ikke involvert
Oilers-trener Petter Thoresen har fått beskjeden om oppsigelsen av Myrvold hjemme på ferie når Dagbladet når ham på telefon.

- Det første jeg tenker er at jeg må finne meg en ny back, sier Thoresen.

Hovedtreneren sier han ikke har vært involvert i avgjørelsen om å gi Myrvold sparken.

- Mer eller mindre ikke. Jeg har bare registrert hva som har skjedd, og har blitt informert hele tiden. Det er best at du snakker med Pål (Haukali Higson, sportslig leder, journ.anm) om detaljene rundt dette, sier Oilers-sjefen.

- Hva tenker du om narkotika-påstandene i Rogalands Avis?

- Jeg synes det er rart at de kan skrive så mye, dette er det neppe Pål som har sagt, sier Thoresen.

Likevel tyder det meste på at det ikke ligger rent sportslige hensyn bak oppsigelsen.

- Var denne beslutningen en stor overraskelse for deg?

- Nei, jeg har blitt informert såpass mye underveis, at det var det ikke. Denne saken er det ingen som liker. Anders har selvfølgelig vært et friskt pust i Oilers, men nå er det min jobb å sørge for at ishockeylaget Oilers stiller sterkt til en ny sesong, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

Lang landslagskarriere
Anders Myrvold er en av norsk ishockeys største stjerner, og spilte nylig en stor rolle i Norges VM-deltakelse. Han var trolig også tiltenkt en sentral rolle i Norges OL-deltakelse i Vancouver førstkommende vinter.

Myrvold har spilt for NHL-klubbene Colorado Avalanche, Boston Bruins, New York Islanders og Detroit Red Wings.

Hockeyproffen har tidligere stått åpent fram og fortalt om langvarig kokainmisbruk.

Myrvold ble arrestert utenfor kjendisstedet Odeon i Oslo og ilagt et forelegg for besittelse av kokain i 2005. Han ble senere frifunnet i Oslo tingrett, men hendelsen førte trolig til at to profftilbud gikk i vasken.

- Jeg endret meg. Kokain gir deg en falsk stolthet. Du tror det ikke er så farlig og lager unnskyldninger for deg selv, sa Myrvold, og bedyret at han hadde lagt festlivet bak seg.

Verken Anders Myrvold Oilers-styreleder Tore Christiansen eller sporslig leder Pål Haukali Higson har foreløpig besvart Dagbladets henvendelser i dag.