Myrvold glad og forbannet

Kokainfrikjent i dag.

(Dagbladet.no): Anders Myrvold er frikjent for besittelse av kokain. Det bekrefter advokat Øystein Storrvik overfor Dagbladet.no.

- Anders er er frikjent med 2-1 i retten. Dommen er avsagt. Dette er veldig bra, vi har fått gjort gjeldende det vi prosederte, sier Storrvik.,

VIF-backen erklærte seg ikke skyldig da han møtte i Oslo tingrett tirsdag. Han avviste at han hadde befatning med 0,039 gram kokain politiet fant utenfor en nattklubb 10. august  i Oslo i august i fjor.

Politet pågrep Myrvold fordi han sto nærmest en bil med en stripe kokain på panseret.

Den natta godtok ishockeyspilleren et forelegg, for brudd på legemiddelloven. Etterpå hevdet 30-åringen at det skyldtes en misforståelse og at kokainet tilhørte en kamerat.

I tingretten ble han trodd. Dommen kom i dag, ikke i morgen som varslet tidligere i uka. Retten var delt, men et flertall mente det ikke var tilstrekkelig bevis for at hockeyspilleren var eier av det narkotiske stoffet.

- Jeg har ikke fått lest dommen, men jeg har fått vite resultatet. Dette er en stor bekymring ute av verden for Anders. Nå kan han dra til ishockey-VM, sier Storrvik.

- Hvordan reagerte Anders på frifinnelsen?

I RETTEN: Anders Myrvold var meget glad da advokaten overbrakte nyheten om frifinnelse i dag tidlig. Foto: Scanpix
I RETTEN: Anders Myrvold var meget glad da advokaten overbrakte nyheten om frifinnelse i dag tidlig. Foto: Scanpix Vis mer

- Han hørtes veldig glad ut da jeg ringte ham.

Myrvold sier til Aftenposten.no at han synes det er deilig å få saken ut av verden, men han irriterer seg over at han måtte gjennom en rettssak.

- Jeg er litt forbannet for at dette har dratt ut så lenge som det har gjort, sier Myrvold til nettstedet.