Myrvold til NHL

Hockey-krigeren Anders Myrvold fikk endelig telefonen han har ventet på i to år. I kveld spiller han i NHL.

Dagbladet.no): Anders Myrvold (29) fikk i går telefonen han har ventet på i to år. I kveld spiller han i sportens gjeveste liga, NHL.

- Jeg reiser om et par timer til Calgary. I kveld spiller jeg for Detroit Red Wings mot Calgary Flames. Det blir min føste NHL-kamp på to år, jubler nordmannen.

Dagbladet.no snakket med hockey-nomaden i dag morges. Fra sengekanten, klokka fem om morgenen lokal tid, kunne Myrvold fortelle at det går mot en lang og svært spennende dag.

- Assisterende lagleder Chris Shelly ringte meg i går. Han var rimelig rett på sak. «Du skal spille i morgen, og reiser med det og det flyet», var den korte beskjeden jeg fikk. Dette er det jeg har ventet på, og det skal bli jævlig morsomt, sier Myrvold til Dagbladet.no.

Ut av farmen

Forsvarsspilleren Myrvold har tilbrakt det siste i Detroit Red Wings farmerklubb, Grand Rapids. Klubben spiller i farmerligaen (AHL) og leder vestdivisjonen. Men hele veien har Furuset-gutten Anders Myrvold ventet på den ene telefonen fra NHL. Etter to år i skyggen får han endelig debutere på a-laget Detroit Red Wings.

- Chris Shelios har skadet skulderen, og jeg går inn for ham. Så spørs det hvor lenge han blir borte. Jeg har en god følelse, og skal bare gå rett inn og spille i kveld. Men jeg kjenner sommerfuglene i magen, og er litt nervøs, men det må jeg bare glemme, sier Myrvold.

Lang dag

Sist gang han spilte en NHL kamp var for to år siden, da for New York Islanders. Han har 25 NLH-kamper bak seg, og over 500 proffkamper i tilsammen 19 klubber. Kampen mot Calgary Flames starter klokka 21 i kveld, lokal tid. (klokken 05.00 norsk tid).

- Det blir en fryktelig lang dag. Nå skal jeg først fly fra Detroit til Chicago, og derfra til Calgary. Hvordan det går? Vi får se hvordan verden er i morra, sier Anders Myrvold til Dagbladet.no

<B>SPILLER: Anders Myrvold debuterer i kveld for Detroit Red Wings etter to års NHL-tørke.