Myrvold tiltalt for gjentatte forsøk på å bite politimann

Og for å ha slått pubgjester med hockeykølle.

RISIKERER FENGSEL: Ishockeyproff Anders Myrvold er tilltalt for vold mot tjenestemann, legemsbeskadigelse og for å ha forulempet andre i beruset tilstand. Foto: Elisabeth Sperre Alnes, Dagbladet
RISIKERER FENGSEL: Ishockeyproff Anders Myrvold er tilltalt for vold mot tjenestemann, legemsbeskadigelse og for å ha forulempet andre i beruset tilstand. Foto: Elisabeth Sperre Alnes, DagbladetVis mer

|||
(Dagbladet): Anders Myrvold er tiltalt for tre lovbrudd i forbindelse med bursdagsfeiringen som endte i arresten 13. august i år.

Ishockey-spilleren skal gjentatte ganger ha forsøkt å bite en politibetjent i hånda da denne forsøkte å pågripe Myrvold for ordensforstyrrelse.

Dermed er Myrvold tiltalt for brudd på Straffelovens § 127 første ledd, ved vold å hindre en offentlig tjenestemann å utføre en tjenestehandling. Dette kan straffes med inntil tre års fengsel.

- Slo med kølle Pågripelsen fant sted omkring klokka 03.50 om natta etter at Myrvold, ifølge tiltalebeslutningen ved Oslo tingrett, slo en mann på utestedet i albuen med en ishockeykølle. For dette risikerer han inntil ett års fengsel for legemsbeskadigelse.

Han skal også ha slått andre gjester på utestedet med hockeykølle, som har ført til en tiltale for ordensforstyrrelse i beruset tilstand. For dette er strafferammen på inntil to måneders fengsel.

Myrvold-advokat Øystein Storrvik besvarte ikke Dagbladets henvendelse i ettermiddag, men sier til VG Nett at han ønsker å gå gjennom punktene i tiltalebeslutningen med sin klient før han uttaler seg.

- Blir oppgitt Da Dagbladet snakket med Myrvold dagen etter arrestasjonen, nektet han for å ha slått noen med hockeykølle.

 - Ha, ha. Nei, jeg, bruker ikke å ha med meg slike ting der. Det stemmer ikke. Det blir jo litt håpløst å måtte svare på slike ting, jeg blir mest oppgitt. Det hadde vært morsomt å ta en prat med han gjesten og gi ham en klem. Hvis han vil ha en hockeykølle kan han godt få det av meg, men i dette tilfellet må han ha sett syner, sa Myrvold til Dagbladet.

Myrvold skal etter planen spille for Frisk Asker den kommende sesongen. Klubben sa noen dager etter at saken først ble kjent at de ikke fant episoden så alvorlig at de ville si opp kontrakten hans.

- Fortsatt tillit Mikkel Røsok er styreleder i Frisk Asker. Han sier at tiltalen mot Myrvold per i dag ikke får noen følger for Myrvolds rolle i klubben. Saken ble først behandlet i Frisk-styret 16. august .

- At det foreligger en tiltalebeslutning betyr ikke at noen er dømt, sier Røsok til Dagbladet.

- Han har fortsatt tillit i Frisk?

- Det har han. Nå får vi bare avvente hva som kommer ut av denne saken. Jeg har ingen kommentarer utover dette.

Anders Myrvold var ikke tilgjengelig i ettermiddag.

FAKSIMILE: Dagbladet.no 13. august 2010.
FAKSIMILE: Dagbladet.no 13. august 2010. Vis mer