Myrvold tror på NHL-sesong

- Utfallet positivt for meg, sier hockeyspilleren.

(Dagbladet.no): De siste dagene har ryktene gått fram og tilbake om hvorvidt det blir en slutt på lockouten i den nordamerikanske ishockeyligaen NHL.

Senest i dag benektet ligaens visepresident Bill Daly at en avtale skulle være nært forestående.

- Jeg er ganske sikker på at det blir NHL-sesong, sier Anders Myrvold til Dagbladet.no.

Taper

Han spilte for Detroit Red Wings før lockouten startet, og var forrige sesong i Vålerenga.

- Jeg har snakket med både agenten min og Mattias Norström, kaptein i Los Angeles Kings. Spillerne tapte på alle punkter, og dermed går det mot oppstart igjen.

Blant punktene som er blitt diskutert var blant annet klubbenes krav om å senke spillerlønningene med 24 prosent og sette et lønnsstak for hele stallen. Slik skulle man redde klubbenes skakkjørte økonomi.

Noen slutter

VÅLERENGA: I påvente av hva som skjer i NHL spiller Anders Myrvold i Vålerenga. Foto: SCANPIX
VÅLERENGA: I påvente av hva som skjer i NHL spiller Anders Myrvold i Vålerenga. Foto: SCANPIX Vis mer

- Konsekvensen kan bli at flere av de eldste spillerne legger opp tidligere, og det kan gi meg større muligheter til spill. Det er ikke sikkert for eksempel Chris Chelios (43) tar en ny sesong i Detroit nå, sier Myrvold.

En annen konsekvens er at hvert enkelt lag blir nødt til å kvitte seg med flere stjernespillere og at ligaen kan bli jevnere.

- Detroit kan ikke ha det laget de har i dag. Det blir trolig noen høyt betalte stjerner og mange «average», tror Anders Myrvold, som etter en sesong i Norge er lysten på spill i utlandet - NHL-sesong eller ei.

- Jeg har savnet draget rundt kampene. Jeg spilte i verdens største liga, og der borte er ishockey litt religion for mange. Dessuten er det en større utfordring å få komme med på laget.

Hjelper Enga

- Hvis ikke det blir NHL-sesong, er den russiske ligaen et alternativ. Jeg har snakket med et par klubber allerede, forteller Myrvold, som kommer til å hjelpe Vålerenga med å finne forsterkninger.

Åpning i NHL vil bety at de trolig mister spillere som Myrvold, Chris Mason, Scott Hartnell, Travis Brigley og Morten Ask.

- Det finnes gode spillere rett under dette nivået som det er mulig å få hit. Det handler om kontakter, og kontakter, det har jeg.

VIL UT IGJEN: Myrvold har lyst til å spille i utlandet igjen, enten det blir en NHL-løsning eller ei.