Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Myrvold vil til NHL

HAMAR (Dagbladet): Hviterussland- Norge 2- 0. Anders Myrvold ble fortjent kåret til Norges beste spiller. Og slik må han spille hver gang hvis det skal bli en ny sjanse i nord-amerikansk ishockey.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For meg er det bare NHL som gjelder, sier Anders Myrvold til Dagbladet.

Mens slitne lagkamerater sto med lua i handa, tro Myrvold til i taklingene. 23-åringen viste at han er vant til knallhardt kampprogram fra NHL-tida.

Nå ønsker Anders Myrvold seg tilbake til verdens hardeste liga. Kommer det et tilbud, kan han skrive under uten at hans nåværende klubb AIK kan kreve fem øre.

Fri overgang

- Da jeg i fjor sommer skrev kontrakt med Djurgården, passet jeg på å få med en klausul om fri overgang til NHL. Denne kontrakten har AIK overtatt, sier Myrvold.

Foreløpig har han ikke fått noe tilbud, men agenten Pat Brisson har følere ute.

- Vi snakker ofte sammen, men jeg vet ikke så mye før etter VM. Talentspeiderne holder kortene tett inntil brystet og røper ikke hvem de er interessert i. Og de kontakter ingen spillere før mesterskapet er over.

Reiseklar

- Tror du på en ny sjanse i NHL allerede i år?

- I denne bransjen nytter det ikke å tro. De siste fire sesongene har jeg tatt en kamp om gangen. Men kommer det et akseptabelt tilbud, reiser jeg øyeblikkelig.

Anders Myrvold er fornøyd med lønna i AIK, men kan tjene mye mer som NHL-spiller.

- Årslønna var i underkant av 3,5 millioner kroner i Boston Bruins, og jeg får sikkert noe tilsvarende i en ny NHL-klubb. Men førstelagsspill teller mer enn penger, sier Anders Myrvold.