SPARKET UT: Nicklas Bedtners dager i svart og hvitt er ferdige. Rosenborg prøver å bli kvitt spissen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SPARKET UT: Nicklas Bedtners dager i svart og hvitt er ferdige. Rosenborg prøver å bli kvitt spissen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Mysteriet Bendtner. Hva gjør han nå?

Nicklas Bendtner er ferdig i Rosenborg, men dansken hever fortsatt mellom 6 og 8 millioner i året. Klubben vil ikke si mer om framtida, og dansken selv legger ut bilder fra luksusferie i sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rosenborg sleit med å plukke poeng i starten av årets sesong, men har funnet tilbake til sitt gamle jeg den siste tida.

Onsdag tok trønderne en sterk borteseier i Champions League-kvaliken, og med det er de på vei til den siste og avgjørende kvalifiseringsrunden i den gjeve klubbturneringen.

Men mannen som hever mest lønn i klubben, Nicklas Bendtner, er ikke en del av oppturen.

På ferie

Spørsmålet er hva som skjer med Nicklas Bendtner framover. Dansken fikk en rekordlønn i Rosenborg da han signerte i mars 2017, men etter det Dagbladet forstår skal klubben ha ønsket å bli kvitt dansken i langt over ett år nå.

I mai bekreftet Bjørnebye til Dagbladet at Bendtner hadde spilt sin siste kamp for klubben.

Nå ser situasjonen ut til å være helt låst også i Rosenborg.

Dansken har ikke spilt en kamp i Eliteserien siden 28. april, og den siste måneden har han etter det Dagbladet forstår ikke trent med resten av laget, noe også Adressa har skrevet.

Bendtner var i Trondheim forrige uke, men da var han ikke på trening - noe han heller ikke var i juli. Spissen skal ha fått beskjed om at han ikke er ønsket på treningsfeltet. Spissen er rett og slett satt i fryseboksen.

Den danske 31-åringen har heller fått beskjed om at han kan ta ferie. Målet til begge partner er å finne en løsning framover.

Mysteriet Bendtner
Etter turen til Trondheim i forrige uke, dro hovedpersonen hjem til København. De siste dagene har kjæresten Philine Roepstorff lagt ut flere bilder av de to fra restauranter i København på Instagram.

Se dette innlegget på Instagram

Dinner 🍴 #cphfw

Et innlegg delt av P H I L I N E P I (@philineroepstorff)

Bendnter selv er også tagget i bilder hvor han er på sykkeltur i den danske storbyen i dag, sammen med den tidligere amerikanske sykkelstjerna Tyler Hamilton.

I juli la paret ut flere bilder fra luksusferier i varmere strøk.

31-åringen har kontrakt med Rosenborg ut inneværende sesong, og kan derfor gå gratis etter sesongen.

Uvisst framtid

Det store spørsmålet nå er derfor: Hvorfor er Bendtner fortsatt i Rosenborg?

TV 2-ekspert Jesper Mathisen prøver å gi et svar til Dagbladet:

- Det er fordi han har en kontrakt som er eventyrlig i norsk målestokk, men også relativt bra sammenliknet med andre ligaer og klubber. Det kommer til å koste ham å gå til en ny klubb, og han har et høyt lønnskrav.

Han fortsetter:

Fotballekspert: Jesper Mathisen. Terje Bendiksby / NTB Scanpix
Fotballekspert: Jesper Mathisen. Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

- Han er heller ikke så god som han en gang var. Det han viste i 2018 var alt annet enn bra, da så han mett og ferdig ut. En del av de klubbene som kunne ha vært interessant, ser at det er en spiller som er på vei ned.

Bendtner spilte veldig bra for Rosenborg i fjorårets vårsesong, men en skade før VM i Russland spolerte et potensielt salg.

I fjor høst var han også involvert i en voldsepisode i København, og etter det har dansken vært en skygge av seg selv på banen.

- Vil ha noe eksotisk

Til tross for at Rosenborg har jobbet iherdig med å selge Bendtner, hever han fortatt lønn. Mathisen tror det kan fortsette ut sesongen, men hvor kan han eventuelt ende opp?

- På slutten av karrieren håper han nok på et eventyr i eksotiske strøk hvor det er en del penger å hente. Gjerne i en klubb som ikke ser på hva spillerne har prestert de siste åra, men mer på CV-en. Jeg tror de sliter med å finne en klubb som vil betale det han vil ha. Danske klubber skeptiske på grunn av historikk og etter å ha fulgt ham tett i Danmark.

- Tror du det er aktuelt for Bendtner å legge opp?

- Ja, det kan være aktuelt, men jeg tror ikke det. Han har vært frisk og unngått alvorlige skader, så jeg tror han har flere år med fotball igjen. Hvis han er motivert kan han bidra i ligaer på Skandinavisk nivå, men da må han være sulten og fokusert.

Dagbladet har vært i kontakt med dansken agent Ivan Benes, og hans eneste kommentar var at han hadde det hektisk med «deadline day». Torsdag tok ikke agenten telefonen. Bendtners kommersielle agent, Linda Gaisie, ville ikke kommentere saken.

Stille fra RBK

Dagbladet har de siste fire dagene også forsøkt å få en kommentar fra Rosenborg på Bendtner-situasjonen, uten hell.

Bjørnebye har tidligere uttalt seg om situasjonen til Adresseavisen. Da fortalte han:

- Det er veldig avklart at han orienterer seg mot ny klubb. Han har fått litt fri nå, for å utforske mulighetene han har. Det er avklart internt, og mellom oss og Nicklas. Vi jobber godt sammen for å finne den best mulige løsningen.

Bjørnebye fortsatte:

- Situasjonen er spesiell, men heller ikke helt uvanlig om man sammenlikner seg med andre, internasjonale miljøer, legger han til - og tenker da på andre typer tilfeller hvor spillere har havnet ut av troppen i lengre perioder.

Det norske overgangsvinduet stenger 31. august. Men Bendtner er fortsatt i Rosenborg.

På papiret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer