Mysteriet i alpeidyllen

GRAINAU (Dagbladet): - Johann har alltid vært rein. Han har aldri jukset. Aldri. Mor Magdalena Mühlegg i landsbyidyllen Grainau i de bayerske alpene synes fortsatt å være hellig overbevist om sønnens uskyld trass i prøvene som har påvist at han bloddopet seg.

Hun forsikrer overfor Dagbladet at sønnen ikke er til stede, men et øyeblikk ser det ut som om hun selv er villig til å snakke med journalister, i hvert fall for å ta sin sønn i forsvar i vinteridrettens største dopingskandale. At hun innser at denne skandalen ikke kan innhylles i mørke i evig tid, from som hun gir inntrykk av å være.

Men en eldre mannlig sekt-broder som står sammen med henne i døråpningen til fjellhotellet med det bibelske navnet Landhaus zum Jeremia, gir henne ordre om å tie. Broderen smeller rasende igjen døra og slukker alle lys.

Mørkhåret kvinne

I underetasjen i den store, prektige bygningen i alpebygningen med smijernslamper, trekker en mørkhåret kvinne i 40-årene kvinne for gardinene i vinduet og døra. Hun bekrefter at hun er Justina Agostino når hun som snarest åpner døra i den tro Dagbladets medarbeidere er turister på jakt etter «komfortable ferieværelser med sol og panoramautsikt», som det fristes med på skiltet ved innkjørselen. Justina er den mystiske portugisiske sektlederen som er Johann Mühleggs åndelige fører og som forsyner ham med vievannet han har med seg overalt.

En mannsstemme høres inne i kjellerleiligheten i diskusjon med Justina.

Men ingen har sett hovedpersonen selv i Grainau. Johann Mühlegg er fortsatt som sunket i jorda, etter at han sist ble sett da han landet på flyplassen i München tirsdag ettermiddag.

Religiøse seanser

Johann, eldstebroren Martin, mor Magdalena Mühlegg og deres sektsamboere er mysterier i landsbyen med utsikt opp til Zugspitze, Tysklands høyeste fjelltopp. Det snakkes om religiøse seanser, om den rene åndemaning som skal ha foregått i turistbedriften som er oppkalt etter en profet. Men bortsett fra landsbyens kristelig-sosiale ordfører Andreas Hildebrandt vil ingen som Dagbladet snakker med innrømme at de kjenner familien.

- Gangstervirksomhet, det er min mening om det Johann Mühlegg har drevet med, sier Karl-Heinz Muhlmann (72).

MØRKT: Her er Mühleggs base.