Ragnhild Mowinkel sjokkert over skadet lagvenninne

Mysteriet løst

Norge utklasser resten av verden i ski-VM. Det er opp til oss selv om vi vil gjøre det enda bedre også i de annen sport.

HISTORISK NORSK IDRETT: Gyda Westvold Hansen med seier foran Mari Leinan Lund (t.v), og Marte Leinan Lund i historiens første VM-konkurransen i kombinert. Det er en avgjørende framgang for å utligne kjønnsforskjellen i norsk toppidrett. FOTO:Terje Pedersen / NTB
HISTORISK NORSK IDRETT: Gyda Westvold Hansen med seier foran Mari Leinan Lund (t.v), og Marte Leinan Lund i historiens første VM-konkurransen i kombinert. Det er en avgjørende framgang for å utligne kjønnsforskjellen i norsk toppidrett. FOTO:Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er ikke mange uker siden Norge ble kåret til verdens nest sterkeste idrettsnasjon i 2020 av utlendinger som er ganske gode på å rangere internasjonal sport. Samtidig vant vi på nytt konkurransen om å være klodenes beste idrettsfolk.

Det skjedde midt i en syk tid. Den gjorde at norsk idrett med en nesten normal vintersesong før nedstengningen for ett år siden, framstod enda sterkere enn vanlig. Men forklaringen på all suksessen er uansett til å forstå:

  • For at et land skal bli best i sport, lønner det seg at alt rundt toppidretten deres er på stell.

Dette var fjerde gang på rad at nordmenn ble rangert som verdens beste sportsfolk. Det speiler det stabile, tillitsbaserte samfunnet vårt som altså fungerer ekstra bra i krisetider.

Rike, demokratiske land med en godt utdannet befolkning og mest mulig likestilling, topper disse rankingene også i normale tider.

TALLENE er basert på de åtte beste plassene hentet fra en serie av de største mesterskapene i over 70 ulike idretter. Det gjør at lista sånn omtrent er tilå stole på. Ekspertene på det britiske rankingnettstedet Greatest Sporting Nation vet hva de driver med. Selv om det å vekte ulike idrettsgrener mot hverandre er en usikker øvelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer