Mysteriet: Russiske idrettsstjerner «forsvinner» over hele verden

Spekulasjonene svirrer.

PLUTSELIG ERSTATTER: Russlands skip Aleksej Tselousov i aksjon under curling-VM i Basel for noen dager siden. Russland overrasket da Tselousov og et helt nytt lag erstattet det opprinnelige mannskapet rett før mesterskapet. Foto: SCANPIX/EPA/GEORGIOS KEFALAS
PLUTSELIG ERSTATTER: Russlands skip Aleksej Tselousov i aksjon under curling-VM i Basel for noen dager siden. Russland overrasket da Tselousov og et helt nytt lag erstattet det opprinnelige mannskapet rett før mesterskapet. Foto: SCANPIX/EPA/GEORGIOS KEFALAS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kveld kom meldingen om at hele det russiske U18-landslaget i hockey er i ferd med å trekke seg fra VM i Grand Forks neste uke, og vil bli erstattet av U17-landslaget.

Det er foreløpig sprikende rapporter om hva som faktisk har skjedd, men ifølge det canadiske nettstedet TSN har massefrafallet med det forbudte stoffet meldonium å gjøre, og den russiske sportsjournalisten Slava Malamud hevder landslagssjefen har fått sparken.

Samtidig kommer det meldinger om flere mystiske «forsvinninger» idrettsverden rundt.

Volleyballstjerner droppet finalen 2. april møtte tyske Berlin Recyling Volleys Russlands Gazprom-Ugra Surgut til returkamp i finalen i CEV Volleyball cup, en av de største europeiske volleyballturneringene, og knuste russerne 3-0 da de sikret tittelen.

Men kampen ble preget av at flere av det russiske lagets store stjerner plutselig meldte forfall like før finalen.

- Det var en overraskelse for oss da vi i går kveld fant ut at Kostjatin Bakun, Aleksa Brdjovic (serbisk) og Nikolaj Apalikov ikke skulle spille, sier BR Volleys-trener Roberto Serniotti til det europeiske volleyballforbundet CEVs nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer