Uhrenholdt Jacobsen blir hjemme fra Tour de Ski:

Mysteriet Uhrenholdt Jacobsen vraket seg selv fra Tour de Ski like før uttaket ble offentlig

- Vet ikke hva som er galt. 

VAR MED FØRST: Her er lista over Tour de Ski-uttatte utøvere som først ble publisert på Norges Skiforbunds nettsider. Avgjørelsen om å bli hjemme ble tatt etter at Uhrenholdt Jacobsen hadde en fysisk test i morgentimene i dag. 
VAR MED FØRST: Her er lista over Tour de Ski-uttatte utøvere som først ble publisert på Norges Skiforbunds nettsider. Avgjørelsen om å bli hjemme ble tatt etter at Uhrenholdt Jacobsen hadde en fysisk test i morgentimene i dag. Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Da Norges Skiforbund presenterte laguttaket til Tour de Ski i dag, var ikke Astrid Uhrenholdt Jacobsen blant navnene landslagssjef Vidar Løfshus leste opp.

På lista over uttatte utøvere som forbundet samtidig la ut på nettsidene sine, var derimot Astrid Uhrenholdt Jacobsen tatt ut.

Den lille glippen avslører hvor tett på selve presentasjonen av uttaket avgjørelsen om å la Jacobsen stå over ble tatt.

- Hun har vært på en test i dag, faktisk. Vi har funnet ut at det ikke responderer slik det skal gjøre, og derfor velger vi å ikke gå og heller se framover mot VM, sier Vidar Løfshus til Dagbladet.

Buttet i sesongåpninga

Hele sesongåpninga til Uhrenholdt Jacobsen har vært under det man kan forvente av den tidligere verdensmesteren.

Riktignok endte hun på pallen i sesongåpninga på Beitostølen, men da verdenscupalvoret tok til i Kuusamo stoppet det opp.

30. plass på sprinten og 10. plass på ti kilometer klassisk var langt under det hun selv hadde forventet også.

- Det var en akutt motivasjonssvikt, men den varte heldigvis ikke så veldig lenge. Jeg tror det skal bli bra igjen, sa hun til Dagbladet før rennene på Lillehammer.

Der endte hun på 18. plass totalt i minitouren og sto over verdenscuprennene i Davos helgen etter.

Vet ikke hva som er galt

I helgen prøvde hun seg igjen, men endte på en tung 15. plass i La Clusaz.

- Hva er galt?

- Det vet vi ikke helt. Hun har ikke følt seg helt i hundre den siste tida, så vi må rett og slett får henne på rett spor. Det blir litt som med Petter, hun er ikke på rett spor nå, så da vil det være dumt av henne å gå Tour de Ski, sier Løfshus.

Utover de fysiske testene Uhrenholdt Jacobsen gjennomførte før uttaket i dag, har ikke skiforbundet eller Jacobsen selv testet for underliggende sykdom.

For at ikke VM også skal ryke, mener Løfshus det er viktig og riktig at de lar henne slippe den knallharde Tour de Ski-belastningen.

Så ser de om formen blir bedre på nyåret.

- Hun har vært på en fysisk test i dag, men hun var jo sjuk uka før hun dro til La Clusaz, så det har ikke gått helt på skinner utover høsten. Nå styrer hun unna Tour de Ski, så får hun gjort en riktig jobb og vet at hun er på det nivået hun skal være på for å få gjort riktig trening. Det er det som er viktigste, at vi har kontroll på det.