Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Spania 12. oktober

Mysterium: Får ikke tak i spiller

- Jeg har forsøkt å komme i kontakt med ham, men har ikke hørt noe. Hvis han leser dette, håper jeg han ringer opp, sier fotballandslagets assistenttrener, Per Joar Hansen.

AVGJØRENDE KAMPER: Lars Lagerbäck (til høyre) og assistenttrener Per Joar Hansen forbereder EM-kvalik mot Spania og Romania 12. og 15. oktober. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
AVGJØRENDE KAMPER: Lars Lagerbäck (til høyre) og assistenttrener Per Joar Hansen forbereder EM-kvalik mot Spania og Romania 12. og 15. oktober. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Martin Linnes (28) er ute i kulda i Galatasaray. Backen er ikke i kamptroppen til den tyrkiske storklubben, til tross for at han har kontrakt ut 2021.

Alt tyder på at nordmannen rett og slett er frosset ut av trener Fatih Terim (66). Manglende spilletid - og prestasjoner - gjorde at han tirsdag heller ikke ble tatt ut i landslagstroppen til kampene mot Spania og Romania i oktober.

Norge skal ut i to avgjørende matcher i EM-kvaliken henholdsvis 12. og 15. oktober. Heller ikke for landslagsledelsen er det lett å svare på hva som har skjedd med Linnes. Han svarer ikke på telefoner eller meldinger.

- Det er en spesiell situasjon. Jeg har forsøkt å komme i kontakt med ham, men har ikke hørt noe, sier assistent Per Joar Hansen.

Dagbladet møter ham på Ullevaal stadion, der landslagstroppen ble presentert tirsdag formiddag.

- Jeg sendte ham melding der jeg ba ham om å kontakte meg. Det har han foreløpig ikke gjort, sier «Perry».

- Når tok du kontakt?

- Det var vel for et par uker siden. Men han har ikke svart. Jeg får kanskje sjekke om han har byttet nummer.

Sjuendeplass

Dagbladet omtalte saken 12. september. Galatasaray - som ligger på sjuendeplass i den tyrkiske serien - hentet i sommer inn svært mange utlendinger. Ifølge tyrkiske medier er det lov å ha 14 utlendinger i troppen. Dermed har Linnes åpenbart blitt «til overs».

Han har ikke svart på Dagbladets henvendelser. Det har heller ikke agent Jim Solbakken. Folk rundt Linnes sier at han selv må svare på situasjonen.

Konsekvensen er at han ikke får spille kamper for Galatasaray før i januar, hvis han kommer innenfor utlendingskvoten. Nå er han ute av kamptroppen både i serien og Europa. Galatasaray tapte 0-1 for Paris Saint-Germain i Champions League seinest i går kveld.

ELSKET AV FANSEN: Martin Linnes er elsket av fansen i Galatasaray, men opplever nå å bli fryst ut av klubben. Vis mer

Linnes har ei fortid i Kongsvinger og Molde. Han kom til Galatasaray i 2016 og har 23 A-landskamper for Norge.

- Hva har skjedd?

- Det er umulig å svare på, sier Hansen.

- Det er så mye rart i dagens fotball. Fotball er en utrolig kynisk og tøff bransje. Noen ganger er det spillerne som er tøffe og kyniske. Andre ganger er det klubben som er tøff og kynisk. Det kan være nye trenere som kommer inn og ikke vil ha den og den spilleren. Det kan være et nytt regime. Det kan være nye eiere. Du vet aldri hva du blir utsatt for. Det er vel en kombinasjon.

- Han risikerer å ikke spille kamper før i januar?

- Sånn kan det fort bli så lenge han ikke er involvert i kamptroppen til Galatasaray.

- Vet du noe som helst om treningshverdagen hans?

- Det er det vi ønsker å få svar på. Hvis han leser dette, håper jeg at han ringer meg opp. Vi håper jo at vi skal få tak i ham til slutt.

- Hva gjør dette med karrieren til Linnes?

- Han er fortsatt ung. Og Martin har imponert. Han spiller for den største klubben i Tyrkia. Han har vært med på å vinne titler og han har spilt i Champions League. Det er ganske overraskende at fra å være en spiller som blir brukt ganske hyppig, er han plutselig ute i kulda. Det er fryktelig rart.

- God jobb

- Hvordan har tilliten hans vært på landslaget?

- Han har gjort en god jobb for oss. Selv om han ikke har startet alle kamper, og sikkert ville hatt mer spilletid, har han gjort en god jobb. Martin er en helprofesjonell fyr. Han jobber veldig hardt og har egenskaper et lag trenger, både på og utenfor banen. Vi får håpe at situasjonen snur og at det blir lysere tider. Vi får håpe at vi etter hvert får en oppdatering fra ham om hva som har skjedd og hva som er planene hans videre.

GÅR HAN?: Lars Lagerbäcks kontrakt med NFF varer ut et eventuelt EM-sluttspill neste sommer. Landslagssjefen har hatt ansvaret for Norge siden 2017, og tidligere trent andre nasjoner som Island, Nigeria og Sverige. Kommentator: Morten P. Video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Landslagstrener Lars Lagerbäck forteller:

- Vi har begynt å sende ham SMS, men har ikke fått svar før denne samlingen. Vi fortsetter å jage for å høre hva som er situasjonen hans.

- Ville han vært aktuell mot Spania og Romania hvis han hadde svart på telefonen?

- Det har ikke noe med det å gjøre. Det er mer at vi vil ha kontroll på hva som skjer, hva han tenker og hva klubben tenker.

Rare situasjoner

Lagerbäck bekrefter at han fra tid til annen hører om spillere som kommer opp i rare situasjoner i klubbene.

Men nå er fokuset hans på EM-kvaliken. Norge møter Spania hjemme 12. oktober og Romania borte 15. oktober.

Spania (18 poeng) leder gruppa foran Sverige (11 poeng), Romania (10 poeng), Norge (9 poeng), Malta (3 poeng) og Færøyene (0 poeng). De to beste lagene fra gruppa går videre til EM-sluttspillet.

- Vi kan sitere Shakespeare: Det er et være eller ikke være, sier Lagerbäck om de to neste kampene.

EM-KVALIK
Spania660017-318
Sverige632113-811
Romania631213-710
Norge623111-89
Malta61052-133
Færøyene60063-200
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling