Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mystisk formsvikt. Her er problemet Ronaldo ikke snakker høyt om

Knetrøbbel og «scoringskrakk».

SLITER: Cristiano Ronaldo scorer ikke like ofte som før. FOTO: NTB SCANPIX
SLITER: Cristiano Ronaldo scorer ikke like ofte som før. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - En god spiller. Jeg ser mye potensial i ham. En god venstrefot.

Datoen var 12. januar 2015. Cristiano Ronaldo (30) hadde nettopp fått spørsmål fra Dagbladet om hva han syntes om Martin Ødegaard (16).

Rundt tre timer seinere gikk han opp på scenen i Kongresshuset i Zürich. Der mottok han Gullballen, beviset på at du er verdens beste fotballspiller.

Ronaldo strålte. Ronaldo glitret. Ronaldo jublet. I dag ser det ikke like lyst ut.

Ifølge en meningsmåling som den spanske avisa AS har gjort, mener 32 prosent at han ikke bør starte kveldens kamp mot Schalke i Champions League.

Hva har skjedd?

Lyver ikke - Måten han løper på indikerer at han har problemer med kneet, skriver redaktør Alfredo Relano i storavisa AS.

Dette skal være problemet Ronaldo ikke snakker høyt om. Men statistikken lyver ikke:

Real Madrid-spilleren scoret 23 mål i Primera Division før jul. Etter jul har han «bare» scoret sju ganger. Så stor har «tørken» vært at han er blitt tatt igjen av Lionel Messi. Begge står nå oppført med 30 seriemål.

Messi hadde 12 mål før jul. Men en formidabel vinter - med 18 scoringer - gjør at han har tatt igjen erkerivalen.

- Ronaldo er ikke det han var, skriver Relano, og mener kvaliteteten på frisparkene er med på å styrke mistanken om en bakenforliggende skade.

Enorm høst Faktum er at portugiseren var skadeplaget i fjor vår. Han måtte stå over kamper på grunn av lår og kne. Fotball-VM var i fare. Men Ronaldo var med, og Portugal røk ut i gruppespillet.

Så kom høsten med Real Madrid. Nok en gang var han enorm, og ingen snakket om skader.

Totalt - i 2014 - endte han på 61 scoringer for klubb- og landslag. 56 for Real Madrid, fem for Portugal.

Tolv dager ut i det nye året kunne han høste fruktene: Landslagstrenere, landslagkapteiner og utvalgte pressefolk kåret ham til verdens beste fotballspiller for andre året på rad.  

Noen dager seinere kom bekreftelsen om bruddet med kjæresten Irina Shayk. Siden har lite vært som før.

Hemmet Ronaldo er naturligvis fortsatt en strålende fotballspiller. Ikke misforstå. Men noe hemmer ham. Ikke minst har spekulasjonene tatt av etter at Real Madrid (61 poeng) mistet serieledelsen til Barcelona (62 poeng).

I det hele tatt får hele angrepsrekka til Real Madrid gjennomgå. I Spania kalles den bare for «BBC» - Bale, Benzema og Cristiano. På en pressekonferanse i går - før kveldens Schalke-kamp - tok trener Carlo Ancelotti gutta i forsvar.

- Hvis «BBC» er OK, er det ikke noe å diskutere. De har gitt oss så mye. De har vært gjennom ei tøff tid. Men dette gjelder hele laget, ikke bare de tre på topp, erklærte Ancelotti.

• Real Madrid vant 2-0 i den første åttendedelsfinalen. Et avansement i kveld vil gi Ronaldo og Co. en etterlengtet opptur.

PÅ TOPP:  Cristiano Ronaldo mottok Gullballen i Zürich 12. januar. FOTO: NTB SCANPIX
PÅ TOPP: Cristiano Ronaldo mottok Gullballen i Zürich 12. januar. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hele Norges coronakart