Spania - Norge, kl. 20.45

Mystisk King skaper frykt

Bidrar ikke mest til praten på landslaget. «Omgitt av en aura av ugjennomtrengelighet», mener Dagbladets kommentator. Trekkes fram som den største trusselen av Spanias trener.

FOKUSERT: Joshua King og Norge trente i går på Estadio Mestalla før kampen mot Spania på lørdag.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FOKUSERT: Joshua King og Norge trente i går på Estadio Mestalla før kampen mot Spania på lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Spania - Norge, på TV 2 kl. 20.45

VALENCIA (Dagbladet): Han bidrar ikke mest i den sosiale praten på fotballandslaget. Dette er trener Lars Lagerbäcks egen vurdering. Mot Spania i kveld, derimot, blir bidraget til Joshua King (27) helt avgjørende.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen omtaler Bournemouth-spissen som Norges viktigste spiller. Alle de andre på laget kan erstattes. Men uten King framstår Norge som klart svekket, mener Mathisen.

Den målfarlige angriperen sto over ei trening denne uka. Han hadde vond nakke. Men det er ikke fare for kampen.

- Han er et bra medlem av gruppa, både på og utenfor banen. Han er ikke den som snakker mest. Det er det andre som tar seg av, sier trener Lars Lagerbäck, og lar det skinne igjennom:

Så lenge du prater på fotballbanen er det mer enn godt nok for ham.

Gleder seg

Kampen mot Spania på Estadio Mestalla klokka 20.45 innleder EM-kvalifiseringen. Dagbladets kommentator - Morten P. - omtalte King slik i en kommentar denne uka:

«Joshua King (27) kommer som oftest ruslende for seg selv. Rolig. Dønn avslappet. Omgitt av en aura av ugjennomtrengelighet.»

Han fortsatte:

«Du kan si mye om Joshua King, veldig mye bra også, men jeg sitter med en følelse av at én beskrivelse er mer dekkende enn noen annen: Han er Josh King. Tvers igjennom. The one and only. Det du ser er det du får.»

Og i Spania ser de en farlig spiller:

- Norge har to gode spisser, med Joshua King som kan være en avgjørende spiller, sa trener Luis Enrique på en pressekonferanse i går kveld.

Gleder seg

Det var altså King Spania-treneren trakk fram. Selv gleder spissen seg til det som skal skje i kveld. For det første har han scoret elleve mål for Bournemouth i Premier League. For det andre skal han bryne seg på en av verdens beste midtstoppere, Real Madrid-spiller Sergio Ramos.

FLOTTE KULISSER: Joshua King (stående) sammen med Kristoffer Ajer, Mats Møller Dæhli og Iver Fossum under treninga til landslaget på Estadio Mestalla i går.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FLOTTE KULISSER: Joshua King (stående) sammen med Kristoffer Ajer, Mats Møller Dæhli og Iver Fossum under treninga til landslaget på Estadio Mestalla i går. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har hatt min beste sesong hittil og føler meg bra. Det er alltid gøy å spille mot de beste. Ramos har vært verdens beste midtstopper de siste seks-sju åra. Om han er like bra i dag, vet jeg ikke. Det er uansett moro å møte sånne spillere, forteller King.

Omsvermet

Han var en omsvermet mann på pressetreffet på Oliva Nova Beach & Golf Hotel denne uka. Han kan være arrogant i møter med mediene. Både av og på, dagsformen bestemmer. Men 27-åringen legger ikke skjul på at han står overfor en av sine største oppgaver med landslaget. Fra før har han 12 mål på 37 kamper.

Om nakken sier King:

- Det er noe jeg har slitt med det siste året. Men jeg regner med å være klar til kampen. Det er sånt som kommer og går. Bare jeg får gjort de riktige tingene, skal jeg bli klar.

I Premier League ønsker han som nordmann å bli historisk. Hittil har han scoret 41 mål. Ole Gunnar Solskjær har rekorden med 91 scoringer.

- Jeg synes ikke det er noe gøy å være nummer to. Selvfølgelig vil jeg ta igjen Ole Gunnar. Samtidig har jeg fokus på meg selv. Denne sesongen har vært min beste.

Seks møter

Norge har spilt mot Spania seks ganger. Fire kamper har endt med tap. En kamp er vunnet og en er spilt uavgjort. Mens Norge ligger på 48. plass på FIFA-rankingen, er Spania nummer ni.

Dette viser hvilken massiv oppgave Norge står overfor i Valencia. Og King må levere:

- Han har noen ferdigheter på topp som ingen andre norske spisser er i nærheten av. At King blir klar og spiller er ubeskrivelig viktig, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

- En vond nakke klarer du å fikse med noen medikamenter og kremer.

- Hva tenker du om duellen mellom King og Ramos?

- Jeg tror ingen av dem sover dårlig på forhånd. Ramos er vant til å møte noen av verdens beste spillere. King - på sin side - har ikke respekt for noen. Han har så mange gode opplevelser denne sesongen, at han bare må glede seg.

På topp

På Dagbladets spørsmål - om King har nådd potensialet sitt - svarer Lagerbäck:

- Han kommer helt sikkert til å ta ytterligere steg. Skal han stråle enda mer, bør han spille på et topplag. Det gjør han ikke i Bournemouth, sier landslagstreneren.

- Jeg tror han kan få enda mer erfaring. Og jeg tror han kan få enda større forståelse for hvordan han skal samhandle i det laget han spiller for. Fysisk og teknisk er han på topp nå, påpeker Lagerbäck.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer