Mystisk kollaps for Gentle Star

STAVANGER (Dagbladet): Gentle Star kommer starter ikke i Oslo Grand Prix om to uker etter kollapsen i går. Det spøker for Elitloppet på Solvalla også.

Det som i går skulle vært starten på en serie med suksessløp og millioninntekter endte brått i total fiasko.

- Gentle Star må være ordentlig sjuk, sa Gunleif Tollefsen lettere sjokkert etter løpet. Allerede i dag blir den norske stjernetraveren sjekket av veterinær.

Svak oppvarming
- Vi er nødt til å finne en årsak til dette så raskt som mulig, sier Tollefsen.
Han merket at noe var alvorlig galt da det var igjen 600 meter av løpet. Det riktige trøkket i tømmene manglet.
En time før løpet var Gentle Star ute i oppvarmingen. Det var tydelig at noe plaget hesten allerede da. Travet fløt dårlig, og Gentle Star slo over i galopp da Tollefsen bremset ham opp.
-Han varmet mye dårligere enn foran sitt siste løp, sier den daglige oppasseren Rune Skjæveland.
- Slik kan han likevel oppføre seg, når han går rett ut i løpsbanen under oppvarmingen, mener Tollefsen.

Vond hals?

Han vil ikke dramatisere krisen mer enn han må. Det er tilstrekkelig det som er.
- Det kan være halsen som krangler. Ingen hest stopper på den måten, om det er beintrøbbel. Han har riktignok et ømt bein, men det kan ikke være hele årsaken.
- Det eneste som er sikkert, er at Gentle Star ikke kommer til start igjen før han er helt frisk, sier Gunleif Tollefsen.
Det ble litt norsk seier i går likevel. Den tidligere fotballkjendisen Tom Lund og Pål Granlund eier den amerikanskfødte hoppa Mostly Super, som vant Forus Open. Hesten trenes i Danmark av Steen Juul. Første premien var på 600 000 kroner.