HVA DRIVER HAN MED?: Dette bildet la Magnus Carlsen ut på både Twitter og Facebook, men det er usikkert hva han promoterer. Foto: @MagnusCarlsen
HVA DRIVER HAN MED?: Dette bildet la Magnus Carlsen ut på både Twitter og Facebook, men det er usikkert hva han promoterer. Foto: @MagnusCarlsenVis mer

Mystisk Magnus Carlsen-melding lover «spennende nyheter»

Facebook-samarbeid, Microsoft-spill og moteukene er bare noen av forslagene.

(Dagbladet): Magnus Carlsen lader opp til turneringa Zürich Chess Challenge i Sveits, som starter onsdag.

Det blir VM-vinnerens første turnering etter triumfen mot Vishy Anand i Chennai i november.

Det er tydelig at Carlsen har flere spennende ting på gang - skal vi tolke sjakkstjernens egen Facebook-profil.

- Planlegger noe spennende for sjakkverden. Jeg ser fram til å dele nyheten med dere snart, skriver Carlsen, sammen med et bilde han har lagt ut.

Bildet viser 23-åringen sittende foran et sjakkbrett i det som ser ut en slags filminnspilling. Lyssettinga, mikrofonstativet og de grønne veggene peker i alle fall i den retning.

Ville gjetninger Gjetningene er mange i kommentarfeltet under bildet, og det ene forslaget er villere enn det andre.

Rett før helga var Carlsen i London, hvor han gjestet NRK-programmet Skavlan og spilte blant annet et kort parti mot kjendis og Microsoft-grunnlegger Bill Gates. Kan det være at Microsoft planlegger et interaktivt sjakkspill med Magnus Carlsen som frontfigur?

Under London-besøket ble Carlsen også intervjuet av supermodellen Carmen Kass. De store moteukene er bare noen små uker unna, og Carlsen er jo allerede etablert som frontfigur for klesmerket G-Star Raw.

Vi bare nevner det.

Tidligere i år har han også vært på besøk i USA, blant annet hos Google og Facebook. Dagbladet veit at Carlsen hadde et privat møte med Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg, et møte som skal ha vart i to timer.

Kanskje skal Carlsen være frontfigur for en sjakksatsning i regi av Facebook?

Eller kanskje det har med pulsklokker å gjøre? Sjakkverdensmesteren har tidligere stilt seg positiv til å bli tatt pulsen på under turneringer, og det kan være at han ønsker å prøve dette under turneringa i Zürich.

Hvem veit?

Tarjei Svensen veit.

Hemmelighetsfull Svensen Sjakkjournalisten har fulgt Magnus Carlsen i flere år, og er tett på teamet rundt verdensmesteren. Overfor Dagbladet innrømmer Svensen at han har kjennskap til planene.

- Ja, jeg veit hva dette handler om, sier Svensen til Dagbladet.

- Hva da?

- Det kan jeg ikke si noe om, dessverre. Du får høre med Espen Agdestein.

- Kan du si noe om når disse spennende nyhetene blir offentliggjort?

- Nei, det kan jeg ikke, sier en hemmelighetsfull Svensen.

Skal til OL Espen Agdestein, på sin side, kunne ikke hjelpe til med å belyse saken noe mer.

- Ikke noe mer å si akkurat nå, skriver Carlsen-manageren i en SMS til Dagbladet.

I dag ble det også klart at verdens beste sjakkspiller skal til Sotsji-OL. Det var TV2 som meldte dette først, men Dagbladet veit at bildet Carlsen har lagt ut ikke har noe med turen til Russland å gjøre.

- Jeg kommer nok til Sotsji på slutten. Jeg er sportsidiot, så jeg vil følge meg på alt. Jeg vet ikke helt hva jeg skal se foreløpig, men det blir gøy, sier Carlsen til TV 2.

Sjakkmesteren skal være i OL-byen fra 15. til 20. feburar.

ENKELT: I desember var Magnus Carlsen på besøk hos Dagbladet for å motta prisene for Årets Navn og Folkets Idrettspris. Samtidig benyttet han muligheten til å knuse avisas sjefredaktør John Arne Markussen i et slag sjakk. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
ENKELT: I desember var Magnus Carlsen på besøk hos Dagbladet for å motta prisene for Årets Navn og Folkets Idrettspris. Samtidig benyttet han muligheten til å knuse avisas sjefredaktør John Arne Markussen i et slag sjakk. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer