Mystisk Newcastle-frier var skadefro Sunderland-supporter

- Deres ulykke er som musikk i våre ører.

PLAGET: Newcastle-supporterne må finne seg i å bli spottet av erkerivalene i Sunderland etter nedrykket.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Adrian Dennis
PLAGET: Newcastle-supporterne må finne seg i å bli spottet av erkerivalene i Sunderland etter nedrykket.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Adrian DennisVis mer

||| (Dagbladet.no): Det aller, aller meste har gått galt i Newcastle hvor en kraftig underpresterende spillergruppe sendte klubben ned på nest øverste nivå og en sterkt selvbebreidende eier, Mike Ashley, desperat forsøker å selge seg ut.

Fotballvåren har vært alt annet enn lystig i Nordøst-England hvor både Newcastle og Middlesbrough til slutt rykket ned.

Det betyr at Sunderland blir landsdelens eneste representant i neste års Premier League, noe som har resultert i mye skadefryd på Wearside.

Få, om noen, har imidlertid tøyd strikken lengre enn Sunderland-supporteren Richard Parker.

Eller «Rick Parkinson», som han var kjent som i de britiske medier, inntil Daily Mail i dag kunne avsløre at han slett ikke er noen millionær med hjerte for Newcastle.

Gikk på limpinnen
Tidligere i uka poserte «Rick Parkinson», som angivelig skulle ha tjent formuen sin på tekstil- og offshoreindustri, under Tyne Bridge i Newcastle med et svart og hvitt supporterskjerf og tilsynelatende seriøse hensikter om å kjøpe Mike Ashley ut av problemene.

Verken klubben eller seriøse medieaktører som BBC og Sky Sports kjente til mannen, som hevdet han var god for mer enn 250 millioner pund (2,6 milliarder kroner), men valgte allikevel å ta ham på alvor da han presenterte redningspakka som skal få Newcastle opp av gjørma de står og tråkker i.

Som frontfigur i et konsortium bestående av fem velstående velgjørere var planen å by 90 millioner pund for klubben, frigjøre 30 millioner pund øremerket spillerkjøp, spytte inn 30 millioner pund for å restrukturere klubben og ikke minst ansette Alan Shearer som permanent manager.

Det hele var imidlertid en godt iscenesatt spøk, noe som helt sikkert er kilde til ytterligere fortvilelse for hardt pressede Newcastle i et marked hvor potensielle kjøpere ikke akkurat løper ned klubbkontorene med fete tilbud.

Veier opp for år med lidelse

Spøkefuglen Richard Parker tror allikevel folk på Tyneside ser med humoristiske øyne på pusset han har spilt dem.

- Det er vennskapelig erting. Jeg er helt sikker på at flertallet av supporterne ser det morsomme i situasjonen, men jeg er redd det er noe de er nødt til å leve med i en stund framover, sier Parker til Daily Mail.

Selv om Sunderland på mange måter var heldige som med nød og neppe overlevde i Premier League-sirkuset, synes ikke Parker at det er noen grunn til å bremse når det kommer til hets av erkerivalen - snarere tvert imot.

- Vi har ikke hatt så mye å juble for de siste 16 årene i Sunderland, men denne sommeren har uten tvil veid opp for alle disse årene med lidelse. Selv om Newcastles ulykke er vanskelig for supporterne deres, er det som musikk i våre ører. Vi kunne fort ha rykket ned i siste serierunde, men det gjør det bare morsommere for Sunderland-supporterne. Ingen kan klandre oss for at vi forsøker å utnytte dette for hva det er vært, sier Parker.