Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mystisk samtale knytter Caroline (19) til kampfiksing

Dansk tennisyndling tapte mot nr. 864 i verden.

GA MOTSTANDEREN SEIER PÅ WALKOVER: Caroline Wozniacki var bare ett game unna seieren da hun avbrøt kampen mot Anne Kremer på grunn av en strekk i låret. En samtale med faren Piotr noen sett i forveien, som ble fanget opp av mikrofoner, utløste imidlertid et skred av spill på Kremer. Foto:  REUTERS/Sebastien Pirlet
GA MOTSTANDEREN SEIER PÅ WALKOVER: Caroline Wozniacki var bare ett game unna seieren da hun avbrøt kampen mot Anne Kremer på grunn av en strekk i låret. En samtale med faren Piotr noen sett i forveien, som ble fanget opp av mikrofoner, utløste imidlertid et skred av spill på Kremer. Foto: REUTERS/Sebastien Pirlet Vis mer

||| (Dagbladet.no): Caroline Wozniacki (19) skrev dansk tennishistorie da hun tok seg til finalen i US Open i forrige måned.

Nå er hun i verdens søkelys igjen - men denne gangen er oppmerksomheten av det ubehagelige slaget.

Som nummer seks på verdensrankingen var Wozniacki selvsagt storfavoritt da hun denne uka møtte 34 år gamle Anne Kremer i en WTA-turnering i Luxemburg - rangert som nummer 864 i verden.

Lenge gikk det da også mot favorittseier. Etter 7-5 i første sett ledet den danske yndlingen 5-0 da hun tilsynelatende fikk problemer med låret. Wozniacki fikk behandling, men så seg likevel nødt til å kaste inn håndkleet og gi Kremer seieren på walkover, selv om hun bare var ett game fra seieren.

Nå blir 19-åringen gransket for kampfiksing, melder Daily Mirror.  

Svenska Dagbladet skriver at mistanken kommer som et resultat av en samtale Wozniacki hadde med Pappa Piotr på stillingen 3-0 i det andre settet, der han på polsk skal ha bedt henne avbryte kampen på stillingen 5-0.

Mikrofoner rett ved der spillerne sitter fanget angivelig opp samtalen. Dette skal ha fått en polsk gambler til å sette 4000 kroner på Kremer-seier, som på det tidspunktet sto til 40 i odds.

Han postet også samtalen mellom far og datter på diverse nettfora - noe som utløste et skred av spill på Kremer.

Tidligere denne uka forklarte 19-åringen til Ekstra Bladet hvorfor hun måtte trekke seg, før beskyldningene om kampfiksing.

- Jeg kunne kanskje spilt ferdig kampen, men jeg kunne merke at jeg ikke under noen omstendigheter ville blitt klar til andre runde torsdag. Derfor valgte jeg å være sportslig og la henne gå videre. Hun er jo også på hjemmebane, sa hun.

KUNNE SPILT VIDERE: - Jeg kunne kanskje spilt ferdig kampen, men jeg kunne merke at jeg ikke under noen omstendigheter ville blitt klar til andre runde torsdag, forklarte hun etter at hun trakk seg. Foto: REUTERS/Sebastien Pirlet   (LUXEMBOURG SPORT TENNIS)
KUNNE SPILT VIDERE: - Jeg kunne kanskje spilt ferdig kampen, men jeg kunne merke at jeg ikke under noen omstendigheter ville blitt klar til andre runde torsdag, forklarte hun etter at hun trakk seg. Foto: REUTERS/Sebastien Pirlet (LUXEMBOURG SPORT TENNIS) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling