Mystisk skade ødela nesten alt

Niklas Dyrhaug (32) var nær ved å gi opp. I lang, lang tid hadde han slitt med å finne ut hva skadeproblemene kom av. Så løsnet alt.

TILBAKE: Niklas Dyrhaug under treningsleiren til langrennslandslaget menn i franske Font Romeu tidligere i høst. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
TILBAKE: Niklas Dyrhaug under treningsleiren til langrennslandslaget menn i franske Font Romeu tidligere i høst. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var en periode i fjor høst der jeg trodde at jeg måtte legge opp. Jeg hadde nok sluttet hvis vi ikke fant ut hva det var da.

Niklas Dyrhaug (32) har lagt bak seg noen tunge sesonger. Hele fjorårssesongen røyk, og sesongen før sleit han også med smerter.

Da skadeproblemene sto på som verst greide han knapt å komme seg ut av senga.

Langrennsløperen fra Tydal, med to VM-gull i stafett og en individuell VM-bronse, har slitt med lysken siden han var femten år.

Plagene har begrenset ham gjennom hele langrennskarrieren, og ingen hadde funnet ut hva den mystiske skaden egentlig var. Gjentatte ganger trodde Dyrhaug og teamet rundt at de hadde funnet svaret, og like mange ganger endte det med skuffelse og nye smerter.

Konstante smerter

Før fjorårssesongen slo han skuldra ut av ledd, hadde en trøblete visdomstann og sleit med en vond legg - og så var det smertene i lyskeregionen som hadde vært der i lang, lang tid.

Da var han så langt nede at han trodde karrieren gikk mot slutten.

- Det har vært tøft. Steintøft, forteller Dyrhaug til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer