Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mystisk spiller avslørt som bløff

Historien om Bernio Verhagen (25) har forbløffet Danmark. Tre uker etter at fotballspilleren signerte for Viborg, fikk han i dag sparken. - Alt er falskt, sier spilleren selv.

NY KONTRAKT: Men Bernio Verhagens tid i Viborg ble avsluttet før han fikk en kamp for klubben. Foto: ViborgFF
NY KONTRAKT: Men Bernio Verhagens tid i Viborg ble avsluttet før han fikk en kamp for klubben. Foto: ViborgFF Vis mer

At en spiller får sparken kan skje i den moderne, kyniske toppfotballen.

Men historien om nederlandske Bernio Verhagen er langt fra ordinær. Viborg er den fjerde klubben han har vært i etter at han plutselig ble fotballspiller for åtte måneder siden.

Den danske 1.-divisjonsklubben har også levert en politianmeldelse, skriver Ekstra Bladet.

Hentet usett

5. november i år ble Verhagen klar for Viborg. Ifølge pressemeldingen kom han fra den chilenske klubben Audax Italiano, og Viborg skrev at spilleren tidligere hadde spilt i både Sør-Afrika og Moldova.

- Han er en lynrask og aggressiv spiller som vil passe godt inn her, uttalte klubben.

Slik skulle det absolutt ikke gå.

Lurt?

For den offensive spilleren viste seg å ikke være den spilleren klubben hadde håpet på. Den danske avisa BT skriver at 25-åringen ble registrert som fotballspiller for åtte måneder siden, og på den tida har han rukket å signere tre kontrakter på tre forskjellige kontinenter med tre forskjellige klubber før tida i Viborg.

Og han har fortsatt ikke spilt en eneste kamp for noen av dem …

- Vi fant ham gjennom et agentnettverk. Vi hentet ham for å få ha en fot innenfor der. Det var for å kunne hente andre spillere seinere, uttalte Viborgs sportssjef Jesper Fredberg i forrige uke.

Det aktuelle nettverket heter Stellar Group. I en pressemelding denne helga sier Viborg at de føler seg forsøkt svindlet, og at avtalen med Verhagen er laget under falske forutsetninger.

Klubben skal føle at flere personer har utgitt seg for å være fra det internasjonale agentfirmaet Stellar Group, sier klubben til Ekstra Bladet.

De føler at de er blitt et offer for en alvorlig sak som omfatter både svindel, dokumentforfalskning og identitetstyveri.

Den aktuelle agenten fra Stellar Group - Mo Sinouh - bekrefter til BT at han er blitt misbrukt.

Bløffet om fortida?

Bernio Verhagen har fortalt at han har spilt for en rekke klubber tidligere, blant annet Willem II, Men det nektet den nederlandske klubben for:

- Jeg er redd for at det er snakk om en falsk spiller, uttalte pressesjef Wouter Jennse til BT.

Den eneste BT fant som hadde hatt den nederlandske spilleren under sine vinger var Marcel van Krieken – som er styreformann i Den Dungen - et nederlandsk amatørlag.

- Han spilte for oss i 2017/18. Han fikk noen få kamper for klubben, sier van Krieken og påpeker at laget bare er et «bygdelag» som trener noen ganger i uka.

Han fortsetter:

- Jeg vet ikke hvor han hadde spilt tidligere, men han fortalte at han hadde vært en rekke steder. Jeg tviler på at han er god nok til å spille på et profesjonelt nivå i Danmark, fortsatte van Krieken.

Det får vi aldri - offisielt - sjansen til å vite …

Gikk under jorda

Spilleren selv har forklart hele historien sin til danske medier den siste tida.

- Jeg har hatt en kontrakt. Så jeg er en profesjonell fotballspiller. Hvis jeg ikke var god nok, ville ikke Viborg ha signert meg, uttalte han til Ekstra Bladet i forrige uke.

I helga gikk spilleren under jorda, men i dag kom han tilbake til Viborgs treningsfelt. Etter noen timer med møtevirksomhet bekreftet klubben at de har sagt opp kontrakten.

Tirsdag kveld var spillerens Instagram stengt og Twitter-profilen låst.

Verhagen selv mener at han er utsatt for bedrageri av personer som har utgitt seg for å være en del av agentfirmaet Stellar Group.

- Alt er falskt, uttalte Verhagen til TV Midvest tirsdag.

Vi har sett liknende historier i fotballen tidligere. Vi glemmer aldri historien om Ali Dia, Han fikk bare én kamp for Southampton, men det er en av de mest minneverdige debuten i engelsk fotballs historie:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media