<strong>FORMSPILLER:</strong> Pål André Helland har vært i praktslag for Rosenborg denne sesongen. Klubben har festet et godt grep i gullkampen i serien, og i morgen spiller de for en kvartfinaleplass i cupen, når Tromsdalen kommer på besøk til Lerkendal. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
FORMSPILLER: Pål André Helland har vært i praktslag for Rosenborg denne sesongen. Klubben har festet et godt grep i gullkampen i serien, og i morgen spiller de for en kvartfinaleplass i cupen, når Tromsdalen kommer på besøk til Lerkendal. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

- Mytene om 4-3-3 som gammeldags og ubrukelig er feil. Det holder tydeligvis mål ennå

Helland om kritikerne til RBK-formasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rosenborg skaffet seg en fem poengs ledelse på tabelltoppen etter 2-0-seieren borte mot Sarpsborg 08 søndag - og nå har trønderne los på klubbens første seriegull siden 2010.

Under Kåre «Bruttern» Ingebrigtsens ledelse har Rosenborg fått sving på klubbens 4-3-3-varemerke - de skaper og scorer mål i drøssevis - og de spiller offensiv underholdende fotball.

- Klapp på skulderen - Mytene om 4-3-3 som gammeldags og ubrukelig er feil. Det holder tydeligvis mål ennå, og det er en klapp på skulderen til hele laget. Vi er gode nå, sier Pål André Helland til Dagbladet.

- Hvem er det som mener systemet er gammeldags?

- Jeg har ingen konkrete navn, men det er det flere som har ytret at Rosenborg ikke kan gjenskape suksessen med den formasjonen.

Kan parkere Molde 25-åringen har scoret i samtlige sju seriekamper han har startet - og med to fulltreffere mot Aalesund i serieåpningen og mot Vålerenga forrige helg er Helland med ni nettkjenninger totalt opp i et snitt på over ett mål per kamp.

På 13 seriekamper har Rosenborg allerede 11 poengs forsprang på fjorårets dobbeltmester Molde, som ligger helt nede på femteplass, bare bedre målforskjell foran Odd og Strømsgodet.

Lørdag kan Rosenborg parkere Molde i gullkampen for godt, når lagene møtes på Lerkendal. Med hjemmeseier der vil avstanden være 14 poeng.

- Lever statistikken med Helland-scoring i hver kamp også etter oppgjøret mot Molde?

- Nyere statistikk tilsier det, sier Helland og humrer godt.

The Double? Men først er det cupkamp for Helland & Co. I morgen møter møter de Tromsdalen i 4. runde i cupen hjemme på Lerkendal, og er naturligvis favoritter til å avansere til kvartfinalen.

Da er det nok en og annen trønder som begynner å drømme om Rosenborgs første The Double siden 2003 og åttende totalt i klubbens historie.

Fornyet entusiasme Pål André Helland mener at trener Kåre Ingebrigtsens gjeninnføring og dyrking av 4-3-3 - etter flere år med eksperimentering under svenskene Erik Hamrén og Jan Jönsson, men også av Per Joar Hansen - har ført ført til både sportslig opptur og fornyet entusiasme i Trondheim.

- 4-3-3 fungerer godt for oss. Det er tydelige og definerte arbeidsoppgaver, og stallen vi har er som smidd i den formasjonen. Det er en vanskelig formasjon å få til å fungere, men når den er innarbeidet, så vet alle hva som forventes i alle rollene. Da går det heller ikke an å snike seg unna, sier Pål André Helland til Dagbladet.

150.000 med fasiten Kantspilleren tror trøndere er glad for at Rosenborg er tilbake i et gjenkjennelig mønster.

- 150.000 trøndere sitter med fasiten på hvordan Rosenborg skal spille, og når vi spiller slik, så skaper det en entusiasme rundt og tilhørighet til laget. Jeg kan ikke huske sist det var en slik positivitet rundt klubben. Folk i byen er på fornavn med oss og gir oss en klapp på skulderen. Det er koselig, sier Helland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer