Èn askeladd i kvartfinalen

Fredrikstad tapte på Nadderud.

(Dagbladet.no): Fem av rundens åtte cupkamper ble spilt i kveld, og det var på Nadderud kinaputten ble sprengt. Stabæk ble for sterke for et FFK-lag ute av form, og vant fortjent 4-2.

Brian West tråklet seg gjennom Stabæk-forsvaret og åpnet scoringsballet for FFK, men Stabæk slo fryktelig tilbake. Først utliknet førstedivisjons toppscorer Daniel Nannskog, før Branimir Poljac sendte bæringene i ledelsen.

Eirik Markegård la på til 3-1 før Fredrikstad våknet. Øyvind Hoås reduserte, men det var ikke nok. På overtid kontret Stabæk inn 4-2 ved Daniel Nannskog, og sikret plassen i kvartfinalen.

Ham-Kam greit videre

Verre gikk det med det andre førstedivisjonslaget som var i aksjon i kveld. Bryne kom aldri skikkelig ut av startblokka, og dermed ble to mål signert Geir Frigård avgjørende.

I morgen skal rundens tredje førstedivisjonslag i ilden. Hønefoss møter Rosenborg på Lerkendal, og har fortsatt sjansen til å sikre at kvartfinalene består av mer enn ett lag fra den nest øverste divisjonen.

Mål-Miller

I Bergen sleit Brann seg videre til tross for spillemessig grep gjennom store deler av kampen. Cato Gunntveit ga Brann ledelsen på en smart Kvisvik-corner, før Aalesund utliknet.

Men da charlie Miller endelig traff mellom stengene gjorde han det like gjerne to ganger.

Likevel var Aalesund i nærheten av ekstraomganger da Eirik Hoseth reduserte minuttet før slutt. Aafk presset på, men det ble med et anullert mål fra Tor Hogne Aarøy.

En stangtreff unna

Kampen mellom Bodø/Glimt og Molde på Aspmyra ble som ventet en jevn affære. To gamle mossekråker spilte hovedrollene da Molde tok en sterk 2-1-seier på bortebane.

Først ble Rob Friend felt, og Matej Mavric var sikker som banken fra ellevemetersmerket.

Så utliknet Håvard Sakariassen for Glimt, før Friend headet inn 2-1 før pause.

Men Runar Bergs stolpetreff minutter før slutt kommer til å ri ham som en mare i natt. Berg og Glimt var bare centimetre unna ekstraomganger, men Molde er altså i kvartfinalen.

I Skien knuste Odd Grenland Alta med 6-0. Espen Hoff ble kampens store spiller med tre mål.

FOSSER FRAM: Stabæk og målscorer Branimir Poljac stormer mot Tippeligaen igjen. I kveld slo de like godt Fredrikstad ut av cupen.