- Én av dem blir toppscorer

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborgs fryktede spisspar, Harald M. Brattbakk (30) og Frode Johnsen (27), blir tippet som årets toppscorere i Tippeligaen, men selv er de ikke så sikre på at de blir det.

- Jeg har vel ikke helt troen på meg selv som toppscorer, sier en beskjeden Frode Johnsen til Dagbladet. Han vil ikke engang si at han har noe mål om å bli toppscorer.

- Men det er klart mulighetene er store når du er i Rosenborg. Jeg vil sannsynligvis få mange sjanser, sier Johnsen.

Ingen konkurranse

Harald M. Brattbakk synes det er veldig hyggelig å bli tippet på topp, men heller ikke han tør love noe.

- Vi spiller jo på et godt lag, så jeg er sikker på at jeg og Frode kommer til å score mål i år også, men hvor mange tør jeg ikke si.

- Det blir kanskje en kamp om toppscorertittelen dere to imellom?

- Det kan godt hende, men da blir den skapt av andre enn oss, for vi er begge først og fremst opptatt av at Rosenborg skal vinne, sier Brattbakk.

Lagkompisen ved siden av ham tror heller ikke på noen intern scoringskonkurranse.

- Jeg bryr meg ikke så mye om jeg er toppscorer eller ikke, sier Frode Johnsen.

Ryggproblemer

De sympatiske måltyvene ser mange sterke utfordrere til toppscorertittelen, blant andre Branns Thorstein Helstad, Stabæks Tryggvi Gudmundsson og Bodø/Glimts Bengt Sæternes.

Frode Johnsen har slitt med ryggproblemer og mistet en del trening på grunn av det, men synes selv han er i stor framgang. Han har tro på at han vil være hundre prosent i form ved seriestart.

Harald Brattbakk har unngått skader og trent hardt siden han kom til Trondheim i begynnelsen av januar. Han har også spilt alle treningskampene.

- Så formen er god, men det er aldri noen garanti for mange mål, sier RBK-spissen.

BESKJEDNE: Rosenborgs målfarlige spisspar, Frode Johnsen (t.v.) og Harald Brattbakk, er beskjedne på egne vegne. De er ikke selv sikre på at de kommer på toppen av årets toppscorerliste i Tippeligaen.Foto: TOM E. ØSTHUUS