Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Én av fem engelske barn tror at Jesus er en Chelsea-spiller

Og gjeterne fant krybben med Google Maps.

IKKE HELT: Om de engelske barna i undersøkelsen forvekslet Victor Moses med Jesus skal forbli usagt, men 20 prosent svarte i alle fall at Guds sønn spiller for Chelsea. Foto: NTB Scanpix
IKKE HELT: Om de engelske barna i undersøkelsen forvekslet Victor Moses med Jesus skal forbli usagt, men 20 prosent svarte i alle fall at Guds sønn spiller for Chelsea. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Chelsea så lenge ut til å være i stand til å kopiere Arsenals imponerende statistikk fra 2003/04-sesongen hvor de gikk ubeseiret gjennom hele Premier League.

Men i helga satte Newcastle en stopper for det rekordforsøket da de vant 2-1 på St. James' Park. Kanskje hadde det endt annerledes om José Mourinho kunne dratt dette esset ut av ermet.

En ny undersøkelse gjennomført av Netmums på et kjøpesenter i London viser nemlig at hele én av fem av de spurte barna (alderen 5-12 år) tror at Jesus er en Chelsea-spiller.

Alternativene i multiple choice-undersøkelsen var a) Chelsea-spiller, b) Guds sønn, c) TV-stjerne, d) X-faktordeltaker, e) Astronaut. Sjokkerende nok valgte omlag 20 prosent alternativ a.

Og det stoppet ikke der.

Undersøkelsen, som er gjengitt av Mirror, viser at 25 prosent av barna holdt en knapp på at gjeterne fant Jesus ved hjelp av Google Maps, og 10 prosent at Reinsdyret Rudolf også var til stedet.

Sist, men ikke minst, over halvparten mente at selve årsaken til julefeiringen er at julenissen har bursdag.

For å plukke opp tråden med Jesus i Chelsea-drakt kan det kanskje sies til barnas forsvar at de blåkledde har et annet innslag i stallen med bibelsk klang (les: Victor Moses).

Jesus i stallen eller ei, i dag venter Sporting på José Mourinhos mannskap. Et Sporting-lag som må ha poeng for å sikre seg avansement fra gruppe G.

Chelsea på sin side er allerede videre som gruppevinnere.