Én av fem tror Norge når 2010-VM

Men folket støtter Åge.

Bare én av fem nordmenn tror Norge kvalifiserer seg til fotball-VM for menn i Sør-Afrika i 2010, viser en spørreundersøkelse i Aftenposten.

Undersøkelsen er utført av Respons og viser at det er liten tro på norsk VM-deltakelse. Bare 19 prosent tror Åge Hareides mannskap sikrer seg plass i mesterskapet.

-19 prosent? Det var lavt. Veldig lavt, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til Aftenposten.

Godt tidspunkt

Hele 59 prosent er sikre på Norge ikke når VM, mens 21 prosent ikke har noen mening.

- Jeg lar ikke dette ødelegge dagen min. Fotball handler om følelser og stemninger, og vi lever av entusiasme og resultater. Det var i hvert fall et veldig godt tidspunkt for å oppnå lave tall, sier landslagets assistenttrener, Ola By Rise.

Det norske landslaget har fått en håpløs innledning på 2008 med tap for Wales og Montenegro. Kåfjord tror folk vil endre mening hvis Norge leverer gode resultater i de neste kampene.

- Bare vent til vi har slått Uruguay og Irland, for ikke å snakke om Island og Skottland i VM-kvalifiseringen, da kommer de tallene til å være snudd på hodet, mener fotballpresidenten.

LITEN TRO PÅ VM-PLASS: Folk har liten tro på norsk VM-plass, men Åge Hareide har fortsatt støtte blant publikum. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
LITEN TRO PÅ VM-PLASS: Folk har liten tro på norsk VM-plass, men Åge Hareide har fortsatt støtte blant publikum. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

Tror på Hareide

Selv om det norske folk har liten tro på at John Carew og de andre landslagsspillerne tar seg til VM, har likevel landslagstrener Åge Hareide stor tillit. 45 prosent mener Hareide fortsatt bør lede landslaget, mens 23 prosent vil at han skal gå.

- Gode tall på Åge overrasker meg ikke, sier Kåfjord.

Spørreundersøkelsen ved telefonintervjuer ble foretatt 5.-7. mai. 1000 personer ble spurt.

Norge spiller VM-kvalifisering mot Island, Makedonia, Nederland og Skottland. Kvalifiseringen starter i september.

(NTB)

• Si din mening: Hvilke grep må Norge gjøre for å kvalifisere seg til VM?

Én av fem tror Norge når 2010-VM