Landslagstroppen:

Én av tre er ikke nok, Lagerbäck

Det er godt å se Erling Braut Håland (19) i den norske landslagstroppen. Det er rart Alexander Søderlund ikke er der, og litt trist å høre hvorfor Magnus Wolff Eikrem vrakes enda en gang.

ELITESERIENS BESTE SPILLER: Magnus Wolff Eikrem er strålende for Molde, scorer mål hjemme og ute, og serverer mlgivende pasninger. Det er dessverre ikke godt nok for Norge. Lars Lagerbäck har ikke plass til Wolff Eikrems kvaliteter, ei heller på benken, som en joker om det skulle være påkrevd. Det er litt trist. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ELITESERIENS BESTE SPILLER: Magnus Wolff Eikrem er strålende for Molde, scorer mål hjemme og ute, og serverer mlgivende pasninger. Det er dessverre ikke godt nok for Norge. Lars Lagerbäck har ikke plass til Wolff Eikrems kvaliteter, ei heller på benken, som en joker om det skulle være påkrevd. Det er litt trist. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ERLING BRAUT HÅLAND var en selvfølge gitt det han har levert for Salzburg. Aleksander Søderlunds formutløsning ga et visst håp om at en spillers flytsone for en gangs skyld ville trumfe Lars Lagerbäcks overordnede krav til kontinuitet. Jeg mener, Bjørn Maars Johnsen er på lån i Rosenborg fordi han ikke er i nærheten i nederlandske AZ. Og Magnus Wolff Eikrem, Eliteseriens beste spiller det siste året, vel, han var mest en romantikers lille joker.

Det ble en av tre.

Er du blant dem som en eller annen gang siden 1977 har vært innom Meat Loaf albumet «Bat Out of Hell», vet du at det ikke er nok. Two Out Of Three Ain't Bad, det holder i de fleste sammenhenger.

Én av tre er for lite.

DET ER MANGE grunner til at det ble sånn. Lars Lagerbäcks argumentasjon går på historien på landslaget (høy plussfaktor), prestasjoner i klubblaget, spilletid i klubblaget, balansen i landslagstroppen og ønsket om mest mulig kontinuitet.

Noen krysser av alle boksene og er selvskrevne.

Andre – som ikke har hatt spilletid i det hele tatt siden sist landslaget var samlet – slipper unna fordi de ifølge Lagerbäck er gitt, de må bare være med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer