Solskjær slått ut av FA-cupen

Én elendig kamp setter ingenting på spill for Ole Gunnar Solskjær

Cuptapet for Wolverhampton er et sviende nederlag for Ole Gunnar Solskjær. Men det forandrer ingen verdens ting.

TAKK FOR MEG: Ole Gunnar Solskjær er slått ut av FA-cupen og takker Wolverhampton-manager Nuno Espirito Santo for kampen. Manchester United spilte sin svakste kamp under den vikarierende manageren denne lørdagen. Det er skuffende, men det river ikke ned alt Ole Gunnar Solskjær har klart å bygge opp på tre måneder. Foto: Magi Haroun, Rex/Shutterstock
TAKK FOR MEG: Ole Gunnar Solskjær er slått ut av FA-cupen og takker Wolverhampton-manager Nuno Espirito Santo for kampen. Manchester United spilte sin svakste kamp under den vikarierende manageren denne lørdagen. Det er skuffende, men det river ikke ned alt Ole Gunnar Solskjær har klart å bygge opp på tre måneder. Foto: Magi Haroun, Rex/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Wolverhampton-Manchester United 2–1

ETTER 3–1 I en av årets store snuoperasjoner i Paris var det vel egentlig bare en svenske som mente at Ole Gunnar Solskjær ikke fortjener jobben i Manchester United på fast basis. Sånn må det fortsatt være.

MANCHESTER UNITED SPILTE sin svakeste kamp siden 16. desember (1-3 for Liverpool på Anfield) denne lørdagskvelden i Wolverhampton. Det er skuffende for en manager som gjennom et par mirakuløse måneder har gjenreist troen på trofeer på Old Trafford. Etter 2–0 på Stamford Bridge i femte runde var FA-cupen plutselig Manchester Uniteds å vinne.

Så kom fotballens brutale hverdag.

Så kom feilskjæret.

MED SLIKE TAP kommer også idiotiet krypende. Sammen med nettrollenes nådeløse dritt. Plutselig, etter en svak klarering og en skrekkelig defensiv en mot en situasjon mot Diogo Jota i forkant av Wolverhamptons 2-0, er en av Solskjær-æraens beste spillere, Luke Shaw, klar for dynga.

Etter én svak kamp er han plutselig helt ubrukelig.

Uten kvaliteter, uten United-framtid og uten ære.

BARE SÅ DET er sagt, Luke Shaw hadde ingen god kveld på Molineux. Ingen i Manchester United hadde en god kveld denne lørdagen. Manchesters røde var ikke til å kjenne igjen fra tidligere Solskjær-kamper. Passiviteten i de fleste aksjoner – ikke minst på 1–0 scoringen – minnet mest om det laget gjorde under José Mourinho. Men 2–0 scoringen til Diego Jota kan likevel ikke frata Luke Shaw alt han har gjort, forbedret og bygd opp under Ole Gunnar Solskjær, det er ikke sånn evalueringer virker.

Alle fotballspillere har en dårlig dag, selv Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

Luke Shaw har hatt sin første siden Mourinho.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR fikk sin første virkelige og store nedtur mot Wolverhampton. Evalueringen av 2–2 hjemme mot Burnley i slutten av januar kunne sminkes med skapte sjanser og en strålende opphenting til 2–2 i god gammel United-stil på overtid. 0–2 for Paris med nivåforskjellen mellom en havarist og en av Europas rikeste klubber. Og da Arsenal ble for sterke for ei uke siden kunne Ole Gunnar Solskjær og alle venner av Manchester United trøste seg med at bortelaget var best på Emirates, at Arsenal knapt skapte sjanser og at David de Gea for en sjelden gang skyld hadde en dårlig dag mellom stengene.

For Wolverhampton-tapet finnes ingen trøst.

Fordi forklaringen er at det var for dårlig.

MEN DET GJØR ikke Ole Gunnar Solskjær til en dårligere manager. Det forandrer ingenting på det han har gjort siden 5–1 i Cardiff to dager før jul. Alle lag og managere taper fotballkamper. Manchester City og Pep Guardiola tapte to i romjula, først 2–3 for Crystal Palace på Etihad, deretter 1–2 i Leicester på King Power Stadium. Og derfor leser jeg med undring de meningsbærerne som plutselig snur og sier at det ikke lenger er så åpenbart at Ole Gunnar Solskjær får utvidet vikariatet til jobb på permanent basis.

Hvis det er sånn – hvilket det selvfølgelig ikke er, dette er bare enda en omdreining i Solskjær-føljetongen – ville manager-avskjedene økt fra mange til alle gjennom en sesong i Premier League.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR lar seg ikke forstyrre av støyen og kritikken i bakkant av dette tapet. Han har grunn til å være skuffet, ja. Men han har ingen grunn til bekymring. I hvert fall ikke ennå. Hadde 0–2 for Arsenal vært en svak kamp kunne 1–2 for Wolves vært begynnelsen på en nedadgående spiral. Inntil videre er dette tapet bare sånt som skjer. Men Ole Gunnar Solskjær er ikke det, han er ikke sånt som skjer, da han ble ansatt i desember var det ingen som trodde det de hørte og så.

Derfor går reaksjonene og evalueringene av hver eneste kamp på det alle elsker å mene noe om, fast jobb eller ikke.

Derfor er plutselig det som var rosenrødt i Paris rimelig svart og dystert etter 1–2 i Wolverhampton.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer