- Én er venstrebeint, de to andre har mer erfaring

Drillo har ikke bestemt seg for Riise-erstatteren.

KLARE FOR Å ERSTATTE RIISE: Ruben Kristiansen, Tom Høgli og Espen Ruud er de tre mest aktuelle kandidatene til å spille venstreback mot Albania. Foto: Nina Hansen
KLARE FOR Å ERSTATTE RIISE: Ruben Kristiansen, Tom Høgli og Espen Ruud er de tre mest aktuelle kandidatene til å spille venstreback mot Albania. Foto: Nina HansenVis mer

(Dagbladet): John Arne Riise tok et følelsesladd farvel med landslaget på Hotel Bristol i går kveld.

Innen fredag kveld må Drillo bestemme seg for hvem som skal ta plassen hans på venstrebacken mot Albania. Mest sannsynlig blir det Tom Høgli og Espen Ruud på hver sin back. Begge trives best på høyresida.

Tromsø-back Ruben Kristiansen er fersk i a-landslagssammenheng, men har en fordel i at han er venstrebeint. Strømsgodsets Lars-Christopher Vilsvik er fjerde kandidat i troppen, men er usikker på grunn av skadetrøbbel.

- Det er mulig at Lars er uaktuell mot Albania, det får vi svar på i morgen (onsdag), sa Drillo på tirsdagens pressekonferanse.

- Åpen kamp Uten Vilsvik står kampen om to plasser i startelleveren mellom Høgli, Ruud og Kristiansen.

- Kampen er åpen. Jeg har én som er venstreback og venstrebeint, og så er det to som ikke er det, men som har lengre erfaring. Der ligger det også en vurdering, sier Drillo til Dagbladet.

Kristiansen har kun to a-landskamper bak seg, begge fra Afrika-turen i januar i år. Men 25-åringen mener han er klar for oppgaven om han får muligheten.

- Når Riise har gitt seg, så åpner det seg muligheter for andre. Jeg er en av dem som kan få den plassen. Hvis jeg får sjansen, så er jeg klar, i alle fall. Men det er ikke opp til meg å ta ut laget, sier han til Dagbladet.

Han er fornøyd med det han har fått vist på de to første treningene denne uka.

- Jeg synes det har gått bra for egen del, så får vi se hvem som blir valgt til slutt.  Fordelen min er definitivt at jeg er venstrebeint. De andre har mer erfaring, sier Kristiansen.

- Helst høyre Espen Ruud har tidligere vikariert for Riise på venstrebacken. Ellers har han lite erfaring med å spille på den siden av banen.

- Jeg vil jo helst spille høyre. Jeg har ikke spilt så mye på venstre bortsett fra noen kamper på landslaget. Min favorittplass er høyreback. Det er to (Kristiansen og Vilsvik - journ. anm.) som har spilt mer venstreback enn meg og Tom. Høgli har spilt litt venstreback han også, det er vel jeg som har spilt minst der, sier Ruud.

I høst var Ruud førstevalget på høyrebacken i VM-kampene. Høgli startet mot Albania i mars, da Ruud hadde karantene.

Tom Høgli er åpen for å spille på venstresida om det blir aktuelt.

- Vi er vel fire backer her som alle kan spille på begge sider, så Drillo har jo litt å velge i der, sier han.

- Hvordan er venstrefoten din?

- Jeg kan bruke den. Den er selvfølgelig ikke like trygg og sikker i trange situasjoner, men jeg kan slå innlegg og forholdsvis bra langpasninger med venstre også, selv om den ikke er like bra som høyre, sier Brugge-spilleren.

Mister Riises rutine Ruud, Høgli og Kristiansen er enige om at laget har mistet en rutinert og viktig spiller i John Arne Riise.

- Vi mister erfaringen hans og rutinen han tar med på banen, venstrefoten hans, innleggene og skudd og viljen til å komme framover. Jeg håper selvfølgelig at vi er bra nok spillere vi andre også, til å gjøre en bra innsats på den venstrebacken, sier Ruud.

- Det er selvfølgelig en rutinert spiller med god venstrefot, målfarlig også. Og en fin fyr utenfor med godt humør og som lager liv, sier Høgli.

- Laget mister erfaring. Han har spilt masse kamper, og vet hva det dreier seg om. Til gjengjeld får vi ungt pågangsmot, i alle fall hvis jeg blir valgt, sier Ruben Kristiansen med et smil.

Drillo har ikke bestemt seg foreløpig. I går fortalte han pressen at han kun var sikker på fire navn i startelleveren mot Albania: Rune Almenning Jarstein, Brede Hangeland, Tarik Elyounoussi og Daniel Braaten.

- Resten har jeg ikke peiling på, sier Drillo.

MÅ ERSTATTES: Egil Drillo Olsen ønsket John Arne Riise lykke til videre i går. Nå må landslagssjefen finne ut hvem som skal overta plassen. Foto: Christer Madsen / NFF
MÅ ERSTATTES: Egil Drillo Olsen ønsket John Arne Riise lykke til videre i går. Nå må landslagssjefen finne ut hvem som skal overta plassen. Foto: Christer Madsen / NFF Vis mer