Dagbladets dom:

Én får terningkast seks. To får terningkast to

Mange imponerte. Slik vurderes innsatsen og resultatene i skiskytter-VM.

BRA VM-INNSATS: Tarjei Bø (t.v.), Ingrid Tandrevold, Vetle Sjåstad Christiansen, Synnøve Solemdal, Lars Helge Birkeland, Tiril Kamperhaug Eckhoff, Johannes Thingnes Bø, Marte Olsbu Røiseland og Erlend Bjøntegaard var de norske i VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BRA VM-INNSATS: Tarjei Bø (t.v.), Ingrid Tandrevold, Vetle Sjåstad Christiansen, Synnøve Solemdal, Lars Helge Birkeland, Tiril Kamperhaug Eckhoff, Johannes Thingnes Bø, Marte Olsbu Røiseland og Erlend Bjøntegaard var de norske i VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ÖSTERSUND (Dagbladet): Skiskytter-VM i Östersund er ferdig og Norge vant medaljestatistikken i overlegen stil.

Fem gull, tre sølv og ett bronse ble fasiten. Nummer to på medaljestatistikken er Tyskland med to 2-2-3.

Innad i det norske laget, sanket Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røisland flest gull. De reiser hjem med fire og tre gullmedaljer, ettersom de begge var med på mixedstafett og singel mixedstafett.

- Jeg må si at det har vært et bra mesterskap. Selv om det avslutter litt kjedelig. Jeg er veldig fornøyd med de medaljene jeg reiser hjem med, sier Røiseland til Dagbladet.

Også Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold reiser hjem med stafettgull og individuell medalje.

- VM har vært helt supert, sier Tandrevold.

- Jeg er veldig fornøyd, sier Eckhoff.

Dagbladet har vurdert de norske resultatene i VM. Slik vurderer vi innsatsen til de norske i løpet av 11 dager i Sverige:

Johannes Thingnes Bø:

Passeringer: 1, 1, 2, 9, 1, 1, 13.

Oppsummert: VM-konge med fire gull. Skyter seg bort fra gull på jaktstart og fellesstart. Uansett en av få med fire VM-gull i samme mesterskap

Tarjei Bø:

Plasseringer: 13, 4, 3, 1, 9

Oppsummert: Starter litt svakt og er én bom unna medalje på jaktstart. Hever seg med medalje på normalen og nesten perfekt etappe på stafetten.

Vetle Sjåstad Christiansen:

Plasseringer: 1, 31, 23, 8, 1, 12.

Oppsummert: Leverer perfekt på mixedstafett og stafett, som ender med gull. Får det tungt på noen distanser, men VM-debutant med to gull er absolutt bra.

Lars Helge Birkeland:

Plasseringer: 18, 1.

Oppsummert: Ingen god dag på normaldistansen. Henter seg inn med solid innsats på stafetten. En god første etappe vipper terningen opp.

Erlend Bjøntegaard:

Resultater: 7, 15, 64, 22.

Oppsummert: Åpner med en positiv sprint, men faller så litt igjennom. Ikke i toppform verken i løype eller på standplass. Ikke i nærheten av medaljer utover i VM. Vraket til stafetten.

Marte Olsbu Røiseland:

Resultater: 1, 25, 4, 23, 1, 1, 7.

Oppsummert: Går kanskje sine beste løp på stafettene. Tar tre gull der. Redder laget på damestafetten med en fantastisk etappe. Mangler bare en individuell medalje.

Tiril Eckhoff:

Resultater: 1, 9, 2, 37, 1, 5.

Oppsummert: Reiser hjem med to gull og individuell sølv. Det er mer enn mange kanskje trodde på forhånd. Viser stort potensial når det klaffer i løype og på standplass.

Ingrid L. Tandrevold:

Resultater: 2, 8, 18, 1, 11.

Oppsummert: VM-debutant med gull og sølv. Er kandidat til medalje på alle distanser om det klaffer. Har en stor framtid på det norske laget.

Synnøve Solemdal:

Resultater: 62, 29, 1.

Oppsummert: Svak start på VM med 62. plass på sprint. Får dermed ikke gå jaktstart. Ingen toppdag på normaldistansen. Er med på gullaget på stafetten, men heller ingen superetappe der. Kan bedre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer