HELT: Zlatan Ibrahimovic ble matchvinner i sin første tellende Manchester United-kamp da Leicester ble slått 2-1 i Community Shield. Foto: Action Images via Reuters / John Sibley
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
HELT: Zlatan Ibrahimovic ble matchvinner i sin første tellende Manchester United-kamp da Leicester ble slått 2-1 i Community Shield. Foto: Action Images via Reuters / John Sibley Livepic EDITORIAL USE ONLY.Vis mer

Én kamp, ett mål, ett trofé: Utrolige Zlatan ble den store helten - og sendte stikk til Barca

«It's Zlatan time», proklamerte Zlatan Ibrahimovic da han signerte for Manchester United. Snakk om å levere: Svensken skaffet rødtrøyene en tittel på første forsøk.

Leicester -Manchester United 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Community Shield er den årlige duellen mellom vinneren av Premier League og vinneren av FA-cupen. Oppgjøret på Wembley var spesielt interessant av flere grunner:

Ville Claudio Ranieris Leicester, som sto for kanskje tidenes fotballsensasjon forrige sesong, vise at de fortsatt er å regne som et topplag?

Ville Manchester United, en av de største negative overraskelsene de siste sesongene, signalisere at de er på vei mot gammel storhet igjen?

Ville rødtrøyenes nye stjerner, med manager José Mourinho og Zlatan Ibrahimovic i spissen, vise seg som vinnere allerede fra første viktige kamp?

Ville Leicesters helter fra i fjor, Riyad Mahrez og Jamie Vardy, vise at fjoråret ikke var et blaff og at de klarer seg uten Chelsea-klare N'Golo Kanté?

AVGJORDE: Zlatan Ibrahimovic løftet sitt første trofé som Manchester United-spiller. Foto: NTB Scanpix
AVGJORDE: Zlatan Ibrahimovic løftet sitt første trofé som Manchester United-spiller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tittelkongene

Oppgjøret på Wembley ga oss ikke entydige svar på alle spørsmålene, men Community Shield viste først og fremst at Zlatan fortsatt er et fotballvidunder og at hans spisskompetanse sammen med Mourinhos strategi kan gjøre Manchester United til en vinnerklubb igjen.

Det var det i hvert fall i dag.

Da Marouane Fellaini vekket dårlige minner fra klubbens marerittsesonger med en kjempetabbe som Jamie Vardy utnyttet, ga Zlatan et etterlenget signal om en mulig ny storhetstid for de røde djevlene da han på kraftfullt vis headet inn 2-1-scoringen mot Leicester.

Det holdt til seier og en tittel i første forsøk for Zlatan og Mourinho.

Duoen er to av fotballens største vinnere. I løpet av årene i Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan og PSG vant svensken 13 seriegull på 15 forsøk.

Mourinho har også vunnet seriegull på bestilling i løpet av årene i Porto, Chelsea, Inter Milan og Real Madrid, i tillegg til blant annet to Champions League-triumfer.

Zlatans Barcelona-stikk

I dag jublet portugiseren og svensken igjen på samme dag som Paul Pogba er i ferd med å signere for klubben.

ZLATAN-TIME: Manchester United-fansen drømmer igjen etter Zlatans presentasjon. Foto: NTB Scanpix
ZLATAN-TIME: Manchester United-fansen drømmer igjen etter Zlatans presentasjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette er fantastisk. I min første offisielle kamp vinner vi et trofé. Nå har jeg vunnet 31 titler i karrieren. Forhåpentligvis kan jeg vinne mange flere trofeer med denne klubben, sier Zlatan til BT Sport.

- Det var en tøff kamp. Leicester er virkelig sterke, men noe stort er på gang i Manchester United. Laget er fantastisk. Jeg har gode lagkamerater, og lagmoralen er strålende. Manageren gjør alt for å vinne, sier svensken om seiersgale Mourinho.

Zlatan sendte også et stikk til Barcelona.

- Dette er sannsynligvis den største klubben jeg har spilt for. Den eneste jeg kan sammenligne klubben med er AC Milan, sier 34-åringen og glemmer nok gamleklubben Barcelona bevisst på grunn av det betente forholdet til Pep Guardiola, som nå er Manchester City-trener og i samme by som rivalene Zlatan og Mourinho.

Lingards magiske øyeblikk

At det var Leicester og Manchester United som kjempet om dette trofeet, var ikke så spesielt, men at det er Leicester som er regjerende ligamester, er fortsatt spinnvilt.

Manchester United har tidligere har møtt mindre klubber som Wigan (2013) og Portsmouth (2008) i Community Shield, men var på ingen måte store favoritter denne gang - sett i forrige sesongs lys.

JUBEL: José Mourinho jublet for trofé i sitt første forsøk som Manchester United-manager. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: José Mourinho jublet for trofé i sitt første forsøk som Manchester United-manager. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Leicester åpnet godt og så ut som fjorårets utgave av selv innledningsvis. Etter 21 minutter headet Shinji Okazaki ballen i tverrliggeren, men Mourinhos menn slapp med skrekken.

I stedet dro Jesse Lingard et øyeblikks magi da han driblet tre Leicester-spillere og satte ballen under beina til Kasper Schmeichel og i mål. Kampuret viste 32 minutter, og Mourinho jublet for første gang for en tellende scoring som Manchester United-manager.

- Det er en fantastisk enkeltmannsprestasjon av Lingard, utbrøt Max-kommentator Tor Ole Skullerud.

Vardy slo tilbake etter grov Fellaini-tabbe

Men forrige sesongs spissenasjon, Jamie Vardy, har ikke glemt hvordan han scorer mål og sørget for balanse i regnskapet like etter pause.

Etter 51 minutter fikk han en nydelig assist fra Marouane Fellaini, en gedigen tabbe med andre ord, da belgieren serverte ballen på sølvfat til Vardy. Leicester-spissen var iskald, rundet David De Gea og satte ballen i det åpne målet på mesterlig vis.

Sjanser var det få av. Spenningen var imidlertid stor. Manchester United hadde ballen mest, men den som erindrer forrige sesong vet at Leicester er meget farlige når de får ligge lavt og kontre.

VÅKEN: Jamie Vardy utnyttet Marouane Fellaini og utlignet til 1-1, men det ble likevel tap for Leicester. Foto: NTB Scanpix
VÅKEN: Jamie Vardy utnyttet Marouane Fellaini og utlignet til 1-1, men det ble likevel tap for Leicester. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ti minutter før slutt fikk omsider Zlatan en mulighet etter at Wayne Rooney oppofrende fikk ballen til sin nye spisskollega, men svensken fikk ikke fullklaff på avslutningen fra fem meter.

Kjempen Zlatan helt i første forsøk

Like etter fikk Leicesters nye spiss, nigerianeren Ahmed Musa, en tilsvarende stor målsjanse, men headingen fra sju meter gikk like over.

Men så var det endelig «Zlatan-time». Antonio Valencia slo inn fra høyre. Den svenske stjernespissen knuste forsvarskjempen Wes Morgan i duellen og headet ballen inn i hjørnet på mesterlig vis.

Dermed 2-1 til Manchester United med sju minutter igjen å spille. Flere scoringer ble det ikke. Rødtrøyene kan juble for sesongens første trofé.

PANGSTART: Manchester United slo Leicester 2-1 i Community Shield. Foto: NTB Scanpix
PANGSTART: Manchester United slo Leicester 2-1 i Community Shield. Foto: NTB Scanpix Vis mer