Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Én kjempesjanse for målløse Liverpool

Gerrards kamp nummer 500 ble en av årets tammeste.

FULL STOPP: Liverpool skapte ikke mye i Steven Gerrards 500. opptreden for klubben, men kunne snappet tre poeng da innbytter David N'Gog traff tverrliggeren fra kloss hold i andre omgang.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
FULL STOPP: Liverpool skapte ikke mye i Steven Gerrards 500. opptreden for klubben, men kunne snappet tre poeng da innbytter David N'Gog traff tverrliggeren fra kloss hold i andre omgang.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer

||| (Dagbladet): Blackburn - Liverpool 0-0.

Steven Gerrard feiret sin kamp nummer 500 for Liverpool da de røde besøkte Blackburn i ettermiddag.

Dessverre var ingen av de andre deltakerne ute etter å lage fest for kapteinen.

90 direkte søvndyssende minutter på Ewood Park ble allerede i pausen døpt «årets verste kamp» til nå av blant andre The Guardian, og det er vanskelig å være sterkt uenig.

Sjanseløst før pause
Før hvilen var det ikke en eneste kvalifisert målsjanse mellom de to lagene. Etter hvilen var det til alt hell noe bedre.

I det minste fikk vi se et balltempo nærmere det nivået man forventer i Premier League, og med halve omgangen igjen kom også et par spredte sjanser. Og en enorm en.

Glen Johnson har vist seg å være vel verdt millionene Rafa Benitez bladde opp for ham før sesongen, og det var han som regisserte kampens største mulighet med tjue minutter igjen å spille.

Johnson dro seg gjennom forsvarsfireren ned mot dødlinja, og dunket ballen inn foran mål. Der var innbytter David N'Gog helt alene, men med ballen på vei oppover klarte ikke spissen å presse ballen under tverrliggeren.

Og traff i stedet rett tverrliggeren, med volleyen fra fem meters hold.

Også returen kunne endt i nettet, men Lukas Leivas harde skudd ble avverget av Chris Samba, som stupte fram og headet ballen vekk fra målretningen.

Ingen Gamst
Franco Di Santo testet Pepe Reina med et skudd fra skrå vinkel etter 60 minutter, utover det var det Benni McCarthy som sto for den største hjemmesjansen til da, i det han så vidt satte ballen på feil side av stolpen med et godt skudd fra seksten meter.

Steven Gerrard ropte fånyttes på straffe da han gikk overende inne i feltet etter en knapp time, og reprisene ga ikke noe fullgodt svar på om han ble snytt for det, eller bare var heldig som unngikk gult kort for filming.

En straffe var kanskje det som skulle til for å skaffe nettsus på Ewood Park, men de fikk vi ingen av. Og dermed heller ingen mål.

Ett poeng for Liverpool betyr åtte opp til Manchester United, og potensielt 15 opp til ligaleder Chelsea, dersom sistnevnte slår City senere i kveld.

Morten Gamst Pedersens tøffe høst i Blackburn fortsatte forøvrig i ettermiddag. Nordmannen var igjen ubenyttet reserve for vertene, som brukte alle tre byttene.

TAMT: Verken Blackburn eller bortelaget vartet opp med storspill i ettermiddag.Foto: SCANPIX/AFP/Andrew Yates
TAMT: Verken Blackburn eller bortelaget vartet opp med storspill i ettermiddag.Foto: SCANPIX/AFP/Andrew Yates Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media