Én mann har bommet for Tyskland i VM-straffekonk

Han bommet mot Frankrike.

ENSOM TYSKER: Uli Stielike, her i egenskap av å være Al-Arabis trener, er den eneste tyskeren som har bommet i en straffesparkkonkurranse i VM.Foto: AFP / KARIM JAAFAR / AL-WATAN / NTB Scanpix
ENSOM TYSKER: Uli Stielike, her i egenskap av å være Al-Arabis trener, er den eneste tyskeren som har bommet i en straffesparkkonkurranse i VM.Foto: AFP / KARIM JAAFAR / AL-WATAN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidenes første straffesparkkonkurranse i fotball-VM var mellom Tyskland og Frankrike i 1982.

Semifinalen, som endte 3-3 etter at Frankrike hadde gått opp til 3-1 i ekstraomgangene, og Toni Schumacher hadde sendt Patrick Battiston på sykehus med et regelrett overfall, skulle altså avgjøres med straffesparkkonkurranse for aller første gang.

Det var også første og siste gang en tysker bommet fra ellevemeteren i en straffesparkkonkurranse i et VM. Av 17 straffespark totalt, har 16 gått i mål.

Etter at alle de fem første straffeskytterne hadde scoret på sine skudd, gikk Real Madrids Ulrich «Uli» Stielike bort for å ta sin. Tysklands tredje straffespark noensinne.

Han lempet den omtrent rett i armene på Frankrikes Jean Luc Ettori.

Stielike, med kallenavnet «Stopperen», sank ned på kne med ansiktet i hendene. TV-bildene viser ham gråtende på Pierre Littbarski skulder, mens Littbarski bare såvidt registrerer at Frankrikes straffeskytter nummer fire, Didier Six, også bommet.

Littbarski scoret sikkert på sin straffe like etterpå, og mens Michel Platini gjorde seg klar Frankrikes siste straffe, viser tv-bildene Stielike, sittende på gresset, ute av stand til å se på når Platini skyter.

Rummenigge utliknet Platinis mål før Maxime Bossis bommet igjen. Og da Horst Hrubesch trillet inn seiersmålet og finaleplassen kunne også Stielike slippe lettelsen løs gjennom en lang omfavnelse av Toni Schumacher.

Siden da har Tyskland vunnet tre VM-straffekonkurranser til. Ingen andre tyskere har bommet, og Tyskland er også det eneste landet som har en hundre prosent uttelling på straffesparkkonkurranser i VM.

«Nervenstärke», som tyskerne selv omtaler det, kan ingen andre måle seg med.

I kveld møtes de altså igjen, Frankrike og Tyskland. Det kan fort bli straffekonk i den kampen også.

Og denne gangen er ikke Stielike med heller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer