Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Én mann satser 500 000 i uka

Dagbladet har opplysninger om at en enkeltperson i østlandsområdet spiller for en halv million i V75 hver lørdag.

Ifølge Dagbladets opplysninger, er storspilleren en betydelig millionær som har bestemt seg for å ta jokerpotten på nærmere 50 millioner kroner. Han forhåndsbetaler spillet sitt, og kommer til kommisjonæren med en diskett. Kommisjonæren, som får 7,5 prosent av bruttoomsetningen, er alltid personlig til stede og tar imot spillet. For ham betyr det en inntekt på 37 500 kroner, det vil si at han tjener ukelønna si og vel så det på noen minutters jobbing lørdag ettermiddag.

-  Ukjent

Ingen kommisjonærer vi har snakket med innrømmer å ha tatt imot enkeltspill på en halv million. Grunnen er åpenbart at storspilleren ikke vil at gamblingen skal bli kjent, og at kommisjonæren som tar imot 500 000-kronersspillet naturlig nok er redd for at den gode kunden skal forsvinne.

-  Det stemmer ikke at en enkeltperson satser 500 000 i V75 hver lørdag. Omsetningstallene viser det. Derimot er det riktig at jokerpotten jaktes av noen store andelslag. Forøvrig har vi taushetsplikt overfor enkeltspill og kommisjonærer, og gir ingen kommentarer, sier Johan Kvarme, markedsdirektør i Norsk Rikstoto til Dagbladet.

-  Vet ikke

-  Hvordan vet dere at det er et andelslag, og ikke en enkeltspiller når det blir satset store summer i V75?

-  Vi vet ikke at det er et andelslag. Storspill blir ofte forbundet med at det er flere som spiller sammen.

-  Ingen hindring

-  Hva forhindrer enkeltpersoner fra å spille for en halv million i jakten på jokerpotten?

-  Det er ingen hindring for det. Når det kommer et spill av en viss størrelse, blinker det noen varsellamper i systemet vårt. Da ringer vi opp kommisjonæren, og spør blant annet om det er dekning for spillet.

-  Hvem blir kundekortene registrert på?

-  På enkeltpersoner, ikke på andelslag. Derfor er det umulig for oss å vite om det er én eller flere personer som har vunnet, sier markedsdirektør Johan Kvarme.

PENGEGALOPPEN: Én person spiller for en halv million kroner på V75 hver lørdag for å ta jokerpotten på nesten 50 millioner. Her fra derbyløpet på Bjerke 2002. Kai Johansen med Lundfrigg vinner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media