Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Én million i fallskjerm

Det irakiske fotballforbundet må betale Egil «Drillo» Olsen fire månedslønner ved avskjeden. Det utgjør rundt én million kroner.

• Dagbladet.no i går kveld: - Sparken? Da er jeg den siste som får vite det

Både Olsen selv og hans agent Gunnar Martin Kjenner bekrefter at kontrakten med det irakiske fotballforbundet inneholder en bestemmelse om utbetaling av etterlønn.

- Dersom jeg får sparken, må de betale meg fire månedslønner, sier Drillo til Dagbladet.

Verken han eller Kjenner vil ut med beløpet, men etter det Dagbladet erfarer takket Olsen ja til ei årslønn på drøyt tre millioner kroner - eller 250 000 i måneden - for å lede vinnerne av Asia-mesterskapet til VM i 2010.

I går meldte det irakiske forbundet at de stopper ham omtrent før han har begynt.

Ingenting hørt

- Iraks fotballforbund besluttet i dag å kvitte seg med Olsen fordi han nektet å reise inn i Irak og trene laget der, sier visepresident Basem al-Ru- baie til nyhetsbyrået Reuters.

I artikkelen framgår det at forbundet også er skuffet over at Drillo ikke har klart å innbringe nok sponsormidler fra Norge, og at de er bekymret for helsa og ryggproblemene hans.

FIKK ALDRI BESKJED SELV: Her forberede Drillo sitt irakiske landslag før jul. I går fikk den tidligere Norge-sjefen sparken av det irakiske forbundet, og det koster dem store penger. Foto: Scanpix/Reuters
FIKK ALDRI BESKJED SELV: Her forberede Drillo sitt irakiske landslag før jul. I går fikk den tidligere Norge-sjefen sparken av det irakiske forbundet, og det koster dem store penger. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Alt det jeg vet om dette har jeg fått høre fra norske journalister, sier Drillo til Dagbladet.

- Jeg har både ringt og lagt igjen beskjeder, men har ikke hørt fra irakerne siden torsdag. Det har vært mye rot nå, og den veldig tette kontakten kan jeg vel ikke si det har vært. Men siden jeg ikke vet hvordan dette ender, kan jeg ikke si så mye.

- Mye rot, mest artig

Heller ikke assistenttrener Otto Ulseth skjønner stort av hva som foregår.

- Dette er overhodet ikke i samsvar med de tilbakemeldingene vi har fått, verken i forbindelse med forrige kamp (1-1 mot Kina 6. februar), i møtene der nede etterpå eller i henvendelser siden vi kom hjem, sier Ulseth.

- Men det er klart - når Reuters melder dette, så har de kilder på det. Og rykter har gått, så jeg kan ikke si det er direkte overraskende. Nå er jeg spent på å høre begrunnelsen. Jeg tror det kan være noe her som vi ikke har fått vite, og det skal vi være ydmyke for.

- Kjenner du denne visepresidenten?

- Jeg har ikke møtt ham, men jeg har hørt om ham, og han har for så vidt virket som en ålreit kar.

Drillo og Ulseth tok over Irak 17. september i fjor. Eventyrprosjektet ser altså ut til å være over etter 160 dager.

- Jeg angrer i hvert fall ikke, sier Ulseth.

En stund gikk de uten lønn, men den tidligere Tromsø-treneren forteller at dette er i orden nå.

- Det har vært mye rot, men mest artig, og samarbeidet med spillerne har vært bra. På fem kamper har vi to seirer og tre uavgjort, og 10-2 i målforskjell, så vi kan neppe tas på resultatene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media